Făgăduința pentru azi – 5 decembrie

„Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” – Romani 8:37

„Nu vă înrolați sub un steag fals! În curând războiul se va sfârși, iar lupta va fi câștigată; și dacă veți fi credincioși, veți ieși mai mult decât biruitori prin El, care v-a iubit. Răsplata cea prețioasă, greutatea veșnică de slavă va fi a voastră.” – Ellen White

Ce ar putea să însemne „mai mult decât biruitori”? Ori ești mântuit și deci biruitor, ori nu, și, prin urmare, nu ai biruit. Totuși, să ne gândim mai bine. Este foarte importantă și experiența luptei până la obținerea biruinței. Când privești uneori în urmă, după ce ai depășit un moment greu, retrăiești unele secvențe. Se întâmplă să ne bucure unele reacții și comportamente, dar e posibil să ne și rușinăm de anumite atitudini. O biruință frumoasă și deplină este atunci când ai luptat corect, când știi că Dumnezeu ți-a fost alături la fiecare pas și când realizezi că nu te-ai lăsat atras în capcana revoltei sau a nemulțumirilor. O altă posibilă explicație a ceva mai mult decât biruința este și faptul că, pe lângă salvarea ta, ai contribuit și la salvarea altor persoane. Prin tine, Dumnezeu a putut lucra la scoaterea din păcat a altcuiva. Vorbim uneori despre stele în coroană. Adevăratele stele vor fi oamenii pentru care ne-am rugat și pentru care am făcut eforturi ca ei să Îl descopere pe Mântuitorul și să vină aproape de El în așa fel încât să fie iertați și izbăviți.

Provocare

Gândește-te puțin: ai pe cineva pentru care te rogi și lucrezi ca să fie salvat, să Îl cunoască pe Mântuitorul?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor