Făgăduința pentru azi – 6 decembrie

  „Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.” – Proverbele 3:6

  Sateliții nu se află la aceeași înălțime. Cei mai mici evoluează la 200 de kilometri înălțime și înconjoară Terra în 2 ore. Cei mai mari se află la 37 000 de kilometri și se rotesc cu aceeași viteză ca Pământul. Din acest motiv par imobili pe cer și se numesc sateliți geostaționari.

  Noi putem să alegem independența și să trăim prin forțele proprii. Dar, în condițiile existenței păcatului pe planetă și a lui Satana, acest lucru ar fi imposibil. În această situație, fie suntem asociați cu Dumnezeu, deci dependenți de El, fie suntem neprotejați și, astfel, ne aflăm sub autoritatea și influența lui Satana. El nu vrea neapărat să îi fim supuși declarați, ci vrea să nu fim prieteni declarați ai lui Dumnezeu. Când suntem despărțiți de Mântuitorul nostru, atunci dușmanul nostru, diavolul, este fericit. El știe că ne poate doborî oricând vrea și știe că singuri nu putem face față nici celei mai mici ispite. Așadar, ar trebui să înțelegem că dependența de Dumnezeu nu înseamnă sclavie, ci protecție, ajutor și călăuzire. El nu ne forțează să-I fim asociați, dar vrea să ne ferească de orice neplăcere și vrea să ne conducă spre victoria finală – mântuirea.

  Provocare

  Astăzi, e o zi potrivită să-I spui din nou lui Dumnezeu că vrei să fie prietenul și stăpânul tău.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...