Făgăduința pentru azi – 6 decembrie

„Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.” – Proverbele 3:6

Sateliții nu se află la aceeași înălțime. Cei mai mici evoluează la 200 de kilometri înălțime și înconjoară Terra în 2 ore. Cei mai mari se află la 37 000 de kilometri și se rotesc cu aceeași viteză ca Pământul. Din acest motiv par imobili pe cer și se numesc sateliți geostaționari.

Noi putem să alegem independența și să trăim prin forțele proprii. Dar, în condițiile existenței păcatului pe planetă și a lui Satana, acest lucru ar fi imposibil. În această situație, fie suntem asociați cu Dumnezeu, deci dependenți de El, fie suntem neprotejați și, astfel, ne aflăm sub autoritatea și influența lui Satana. El nu vrea neapărat să îi fim supuși declarați, ci vrea să nu fim prieteni declarați ai lui Dumnezeu. Când suntem despărțiți de Mântuitorul nostru, atunci dușmanul nostru, diavolul, este fericit. El știe că ne poate doborî oricând vrea și știe că singuri nu putem face față nici celei mai mici ispite. Așadar, ar trebui să înțelegem că dependența de Dumnezeu nu înseamnă sclavie, ci protecție, ajutor și călăuzire. El nu ne forțează să-I fim asociați, dar vrea să ne ferească de orice neplăcere și vrea să ne conducă spre victoria finală – mântuirea.

Provocare

Astăzi, e o zi potrivită să-I spui din nou lui Dumnezeu că vrei să fie prietenul și stăpânul tău.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video