Articolul precedentEgyetlen egyért is
  Articolul următorDomnul e totul

  Făgăduința pentru azi – 8 decembrie

  „Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte.” – Psalmii 48:14

  Pinguinii pot rămâne luni întregi într-o obscuritate aproape totală, în largul mării, și să revină fără nicio eroare la colonia lor și nu doar la colonia lor, ci exact la partenerul lor de viață, la familia lor.

  În firea fiecărui om există un simț al binelui și al răului. Prin conștiința noastră, Dumnezeu ne ajută să alegem corect acțiunile pe care le facem. Distingem între ideile bune și cele dăunătoare, recunoaștem pericolul în anumite situații și chiar intuim anumite urmări. Noi numim acest lucru discernământ. Fără discernământ, nu am putea distinge păcatul de sfințenie. Când discernământul nostru nu funcționează prea bine, confundăm sentimentele și ideile. Interpretăm în mod eronat anumite informații dacă nu avem discernământ. Într-un fel, discernământul este echilibrul nostru. Fără el ne-am prăbuși dacă o forță cât de mică ne-ar împinge. Această capacitate a ființei noastre se întreține și se dezvoltă, dar se poate și atrofia. Dacă vom tot lua decizii greșite, chiar dacă în conștiința noastră știm că nu e bine, vom începe să devenim insensibili, apoi chiar să ne placă să facem răul. Dacă atunci când luăm decizii respectăm îndemnurile Duhului Sfânt prin conștiință, noi ne antrenăm puterea de a discerne și vom alege corect.

  Provocare

  Ia gândește-te ce îndemn al conștiinței tale ai ignorat în ultima vreme. Cere ajutor în rugăciune dacă te simți ispitit.

  Făgăduința pentru azi - 8 decembrie - 2020. Ia gândește-te ce îndemn al conștiinței tale ai ignorat în ultima vreme. Cere ajutor în rugăciune dacă te simți ispitit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...