Articolul precedentEgyetlen egyért is
  Articolul următorDomnul e totul

  Făgăduința pentru azi – 8 decembrie

  „Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte.” – Psalmii 48:14

  Pinguinii pot rămâne luni întregi într-o obscuritate aproape totală, în largul mării, și să revină fără nicio eroare la colonia lor și nu doar la colonia lor, ci exact la partenerul lor de viață, la familia lor.

  În firea fiecărui om există un simț al binelui și al răului. Prin conștiința noastră, Dumnezeu ne ajută să alegem corect acțiunile pe care le facem. Distingem între ideile bune și cele dăunătoare, recunoaștem pericolul în anumite situații și chiar intuim anumite urmări. Noi numim acest lucru discernământ. Fără discernământ, nu am putea distinge păcatul de sfințenie. Când discernământul nostru nu funcționează prea bine, confundăm sentimentele și ideile. Interpretăm în mod eronat anumite informații dacă nu avem discernământ. Într-un fel, discernământul este echilibrul nostru. Fără el ne-am prăbuși dacă o forță cât de mică ne-ar împinge. Această capacitate a ființei noastre se întreține și se dezvoltă, dar se poate și atrofia. Dacă vom tot lua decizii greșite, chiar dacă în conștiința noastră știm că nu e bine, vom începe să devenim insensibili, apoi chiar să ne placă să facem răul. Dacă atunci când luăm decizii respectăm îndemnurile Duhului Sfânt prin conștiință, noi ne antrenăm puterea de a discerne și vom alege corect.

  Provocare

  Ia gândește-te ce îndemn al conștiinței tale ai ignorat în ultima vreme. Cere ajutor în rugăciune dacă te simți ispitit.

  Făgăduința pentru azi - 8 decembrie - 2020. Ia gândește-te ce îndemn al conștiinței tale ai ignorat în ultima vreme. Cere ajutor în rugăciune dacă te simți ispitit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...