Făgăduința pentru azi – 9 decembrie

„Da, mântuirea Lui este aproape de cei ce se tem de El.” – Psalmii 85:9

Clopoțelul asiatic are la capătul frunzelor niște clopoței de culoarea aurului. În interior se găsește un nectar parfumat, o delicatesă. Însă e o adevărată capcană pentru insecte, care alunecă și se îneacă tocmai în acel nectar.

Rareori ispita vine prezentată în ambalaj urât, respingător. De obicei arată foarte plăcut și sună captivant. Orice păcat are o anumită doză de plăcere și dulceață. De fapt, acesta este motivul pentru care suntem atrași să facem ori să repetăm un păcat: plăcerea. Cele mai multe păcate sunt făcute din plăcere, nu din necesitate. Așa se justifică faptul că e nevoie de o educare permanentă a plăcerilor noastre. Prin complăcere în pasiuni distructive ajungem să devenim stăpâniți sau chiar dependenți de ele. Dar, dacă atunci când știm că ceva este rău ori nu este după voia lui Dumnezeu, refuzăm să facem greșeala, vom avea o biruință importantă. Mintea noastră și chiar corpul nostru vor ști că e posibil să lupți și să învingi păcatul. În orice situație ne-am afla, chiar dependenți de păcat, Dumnezeu vrea să ne ierte și să ne scoată din noroiul căderilor noastre. Trebuie să Îl rugăm stăruitor, și atunci când ne reîntâlnim cu ispita, să nu întârziem, ci să plecăm genunchiul pentru a cere ajutor. Cu ispita nu este loc pentru glumă sau pasivitate. Trebuie tratată cu seriozitate și cu rugăciune ori de câte ori ea apare în gândul nostru sau în calea noastră.

Provocare

Fă o listă în mintea ta cu ispitele care tot revin și te înving. Spune-i această listă doar lui Dumnezeu și roagă-L zi de zi să te protejeze și să îți dea biruință.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor