Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Făgăduința pentru azi – 9 decembrie

  „Da, mântuirea Lui este aproape de cei ce se tem de El.” – Psalmii 85:9

  Clopoțelul asiatic are la capătul frunzelor niște clopoței de culoarea aurului. În interior se găsește un nectar parfumat, o delicatesă. Însă e o adevărată capcană pentru insecte, care alunecă și se îneacă tocmai în acel nectar.

  Rareori ispita vine prezentată în ambalaj urât, respingător. De obicei arată foarte plăcut și sună captivant. Orice păcat are o anumită doză de plăcere și dulceață. De fapt, acesta este motivul pentru care suntem atrași să facem ori să repetăm un păcat: plăcerea. Cele mai multe păcate sunt făcute din plăcere, nu din necesitate. Așa se justifică faptul că e nevoie de o educare permanentă a plăcerilor noastre. Prin complăcere în pasiuni distructive ajungem să devenim stăpâniți sau chiar dependenți de ele. Dar, dacă atunci când știm că ceva este rău ori nu este după voia lui Dumnezeu, refuzăm să facem greșeala, vom avea o biruință importantă. Mintea noastră și chiar corpul nostru vor ști că e posibil să lupți și să învingi păcatul. În orice situație ne-am afla, chiar dependenți de păcat, Dumnezeu vrea să ne ierte și să ne scoată din noroiul căderilor noastre. Trebuie să Îl rugăm stăruitor, și atunci când ne reîntâlnim cu ispita, să nu întârziem, ci să plecăm genunchiul pentru a cere ajutor. Cu ispita nu este loc pentru glumă sau pasivitate. Trebuie tratată cu seriozitate și cu rugăciune ori de câte ori ea apare în gândul nostru sau în calea noastră.

  Provocare

  Fă o listă în mintea ta cu ispitele care tot revin și te înving. Spune-i această listă doar lui Dumnezeu și roagă-L zi de zi să te protejeze și să îți dea biruință.

  Făgăduința pentru azi - 9 decembrie - 2020. Fă o listă în mintea ta cu ispitele care tot revin și te înving. Spune-i această listă doar lui Dumnezeu și roagă-L zi de zi să te protejeze și să îți dea biruință.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...