Articolul precedentAz egyház szerepe
  Articolul următoriLive

  Făgăduința pentru azi – 11 decembrie

  „Mai bine să cauți un adăpost în Domnul decât să te încrezi în cei mari.” – Psalmii 118:9

  Astăzi nimeni nu poate scăpa de supravegherea sateliților. Sistemele militare de spionaj pot vedea totul cu o precizie necruțătoare, la o apropiere de circa un metru. Ni se pot intercepta toate telefoanele. Putem fi urmăriți în deplasarea cu mașina sau când folosim aplicații conectate la orice rețea. Aparatele pe care le folosim sunt deja realizate în așa fel încât oricine poate fi găsit.

  Când ne confruntăm cu diferite dificultăți, primul gând este să găsim pe cineva competent sau cu relații importante și să-i cerem ajutorul în rezolvarea problemei. Cu cât persoana pe care o cunoaștem este poziționată mai sus în societate, cu atât parcă suntem mai liniștiți și avem mai multă încredere în evenimentele prin care trecem. Cu toate acestea, nu sunt puține situațiile în care constatăm că oamenii, oricât de importanți și de binevoitori, au limitele lor. Chiar dacă au bani sau putere de decizie, nu pot controla probleme de sănătate sau de suflet la care nu pot avea acces. Din păcate, cele mai importante dificultăți ale noastre sunt dintre cele pe care oamenii nu le pot soluționa. Atunci realizăm că avem nevoie de intervenția Cuiva care știe tot și poate infinit mai mult decât un om. Iar avantajul este că în orice clipă Dumnezeu știe totul despre noi, știe unde suntem și cu ce ne confruntăm. Spre bucuria noastră, El nu va folosi acest lucru împotriva noastră ori ca să ne facă rău.

  Provocare

  Imaginează-ți că acum Dumnezeu te vede exact unde ești. Cum te simți? Confortabil sau îngrijorat?

  Făgăduința pentru azi - 11 decembrie - 2020. Imaginează-ți că acum Dumnezeu te vede exact unde ești. Cum te simți? Confortabil sau îngrijorat?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...