Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Făgăduința pentru azi – 12 decembrie

  „Ne numim copii ai lui Dumnezeu. Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.” – 1 Ioan 3:1

  „Ceilalți au dreptul să se aștepte din partea acelora care pretind a fi creștini, conform Bibliei, să trăiască în integritate, altruism și iubire față de alții.” – Ellen White

  Nu ne obligă nimeni să pretindem ceva ce nu corespunde cu realitatea. Dar, dacă pretindem un lucru, atunci acel lucru ne va face responsabili și va trebui să punem în acord pretențiile noastre cu statutul pe care ni-l asumăm. Spre exemplu, cineva care se declară neștiutor într-un domeniu va face ca așteptările în privința cunoștințelor lui să fie reduse, dar, dacă te declari expert, așteptările vor fi foarte mari. Când mă declar copil al lui Dumnezeu, cei de lângă mine își vor forma o anumită imagine despre persoana mea, cu așteptări foarte ridicate și chiar cu exigențe speciale. Caracterul meu va trebui să dovedească asemănări cu Dumnezeu și comportamentul meu va trebui să corespundă cu acest statut. Poate vei zice că e mai bine să nu te prezinți ca aparținând familiei lui Dumnezeu, și atunci nu ai obligații. Dar nu aceasta este soluția. Este ideal să fim exact ceea ce pretindem că suntem, dar chiar și Dumnezeu știe că noi putem avea scăpări, drept pentru care a pregătit remediul și e gata să ne ajute. Numai că ar trebui să cultivăm conștiența faptului că oamenii din jur ne vor privi cu alți ochi atunci când vor ști că suntem din cercul celor ce stau lângă Dumnezeu.

  Provocare

  Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...