Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Făgăduința pentru azi – 12 decembrie

  „Ne numim copii ai lui Dumnezeu. Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.” – 1 Ioan 3:1

  „Ceilalți au dreptul să se aștepte din partea acelora care pretind a fi creștini, conform Bibliei, să trăiască în integritate, altruism și iubire față de alții.” – Ellen White

  Nu ne obligă nimeni să pretindem ceva ce nu corespunde cu realitatea. Dar, dacă pretindem un lucru, atunci acel lucru ne va face responsabili și va trebui să punem în acord pretențiile noastre cu statutul pe care ni-l asumăm. Spre exemplu, cineva care se declară neștiutor într-un domeniu va face ca așteptările în privința cunoștințelor lui să fie reduse, dar, dacă te declari expert, așteptările vor fi foarte mari. Când mă declar copil al lui Dumnezeu, cei de lângă mine își vor forma o anumită imagine despre persoana mea, cu așteptări foarte ridicate și chiar cu exigențe speciale. Caracterul meu va trebui să dovedească asemănări cu Dumnezeu și comportamentul meu va trebui să corespundă cu acest statut. Poate vei zice că e mai bine să nu te prezinți ca aparținând familiei lui Dumnezeu, și atunci nu ai obligații. Dar nu aceasta este soluția. Este ideal să fim exact ceea ce pretindem că suntem, dar chiar și Dumnezeu știe că noi putem avea scăpări, drept pentru care a pregătit remediul și e gata să ne ajute. Numai că ar trebui să cultivăm conștiența faptului că oamenii din jur ne vor privi cu alți ochi atunci când vor ști că suntem din cercul celor ce stau lângă Dumnezeu.

  Provocare

  Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.

  Făgăduința pentru azi - 12 decembrie - 2020. Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...