Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Făgăduința pentru azi – 12 decembrie

  „Ne numim copii ai lui Dumnezeu. Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.” – 1 Ioan 3:1

  „Ceilalți au dreptul să se aștepte din partea acelora care pretind a fi creștini, conform Bibliei, să trăiască în integritate, altruism și iubire față de alții.” – Ellen White

  Nu ne obligă nimeni să pretindem ceva ce nu corespunde cu realitatea. Dar, dacă pretindem un lucru, atunci acel lucru ne va face responsabili și va trebui să punem în acord pretențiile noastre cu statutul pe care ni-l asumăm. Spre exemplu, cineva care se declară neștiutor într-un domeniu va face ca așteptările în privința cunoștințelor lui să fie reduse, dar, dacă te declari expert, așteptările vor fi foarte mari. Când mă declar copil al lui Dumnezeu, cei de lângă mine își vor forma o anumită imagine despre persoana mea, cu așteptări foarte ridicate și chiar cu exigențe speciale. Caracterul meu va trebui să dovedească asemănări cu Dumnezeu și comportamentul meu va trebui să corespundă cu acest statut. Poate vei zice că e mai bine să nu te prezinți ca aparținând familiei lui Dumnezeu, și atunci nu ai obligații. Dar nu aceasta este soluția. Este ideal să fim exact ceea ce pretindem că suntem, dar chiar și Dumnezeu știe că noi putem avea scăpări, drept pentru care a pregătit remediul și e gata să ne ajute. Numai că ar trebui să cultivăm conștiența faptului că oamenii din jur ne vor privi cu alți ochi atunci când vor ști că suntem din cercul celor ce stau lângă Dumnezeu.

  Provocare

  Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.

  Făgăduința pentru azi - 12 decembrie - 2020. Imaginează-ți azi că porți o etichetă vizibilă cu expresia „copil al lui Dumnezeu”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...