Făgăduința pentru azi – 13 decembrie

  „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! ” – Ieremia 17:7

  Laocoon, preot troian din Eneida lui Vergiliu, își declară scepticismul cu privire la încrederea în oameni prin expresia celebră: „Fie ce-o fi, mi-e teamă de greci, chiar și atunci când ne dau daruri.”

  Oamenii pot fi adeseori înșelători. Ne câștigă încrederea, apoi ne trădează așteptările. Se întâmplă acest lucru din cauza egoismului. Suntem buni și de încredere atâta timp cât nu ne costă prea mult acest lucru, dar, dacă persoana noastră și interesul nostru au de suferit, egoismul intră în funcțiune și ne face să devenim reținuți sau trădători. Ne pasă mai mult de noi înșine decât de celălalt. Ni se întâmplă uneori chiar să dăruim, dar o facem în mod strategic, cu gândul că pierdem acum puțin, dar vom câștiga mai mult la momentul potrivit. Ajutăm cu scopul de a fi ajutați la rândul nostru. Este ca și cum am depune într-un cont sume mici pentru ca odată să scoatem o sumă mare. Aproape orice om se gândește și la sine atunci când face gesturi pentru alții, indiferent că vorbim despre milă sau despre daruri. Este aproape firesc să se întâmple așa, dar putem să ne exersăm puțin câte puțin altruismul; adică să dăruim ori să facem ceva pentru acele persoane care nu vor putea vreodată să ne returneze darul ori să facă ceva pentru noi. După ce facem gesturi de altruism, vom simți mai întâi că parcă ne doare pierderea, apoi vom experimenta bucuria.

  Provocare

  Fă astăzi un gest de altruism față de cineva care nu îți poate oferi nimic în schimb.

  Făgăduința pentru azi - 13 decembrie - 2020. Fă astăzi un gest de altruism față de cineva care nu îți poate oferi nimic în schimb.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...