Făgăduința pentru azi – 13 decembrie

  „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! ” – Ieremia 17:7

  Laocoon, preot troian din Eneida lui Vergiliu, își declară scepticismul cu privire la încrederea în oameni prin expresia celebră: „Fie ce-o fi, mi-e teamă de greci, chiar și atunci când ne dau daruri.”

  Oamenii pot fi adeseori înșelători. Ne câștigă încrederea, apoi ne trădează așteptările. Se întâmplă acest lucru din cauza egoismului. Suntem buni și de încredere atâta timp cât nu ne costă prea mult acest lucru, dar, dacă persoana noastră și interesul nostru au de suferit, egoismul intră în funcțiune și ne face să devenim reținuți sau trădători. Ne pasă mai mult de noi înșine decât de celălalt. Ni se întâmplă uneori chiar să dăruim, dar o facem în mod strategic, cu gândul că pierdem acum puțin, dar vom câștiga mai mult la momentul potrivit. Ajutăm cu scopul de a fi ajutați la rândul nostru. Este ca și cum am depune într-un cont sume mici pentru ca odată să scoatem o sumă mare. Aproape orice om se gândește și la sine atunci când face gesturi pentru alții, indiferent că vorbim despre milă sau despre daruri. Este aproape firesc să se întâmple așa, dar putem să ne exersăm puțin câte puțin altruismul; adică să dăruim ori să facem ceva pentru acele persoane care nu vor putea vreodată să ne returneze darul ori să facă ceva pentru noi. După ce facem gesturi de altruism, vom simți mai întâi că parcă ne doare pierderea, apoi vom experimenta bucuria.

  Provocare

  Fă astăzi un gest de altruism față de cineva care nu îți poate oferi nimic în schimb.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...