Făgăduința pentru azi – 14 decembrie

„Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” – Ieremia 29:13

Telescopul a fost inventat de marele om de știință italian Galileo Galilei, în secolul al XVII-lea. Ulterior, Galileo l-a folosit în studierea spațiului și a descoperit planeta Jupiter și cei patru mari sateliți ai ei, craterele de pe Lună și petele de pe Soare.

În lumea noastră există lucruri atât de mici și atât de ascunse, încât e nevoie de tehnică specială și instrumente sofisticate pentru descoperirea și analizarea lor. Dar, pe de altă parte, există în univers lucruri atât de mari, încât ar acoperi pământul și totuși noi le putem vedea cu aparate care măresc imaginea foarte mult din cauza distanței dintre noi și ele. Este extraordinar faptul că noi avem posibilitatea să-L descoperim fără lentile și aparate scumpe pe Însuși Creatorul universului. El alege să Se lase găsit de noi. O rugăciune este suficientă pentru ca El să fie lângă noi. Dacă un om își dorește din inimă acest lucru, va putea găsi prezența lui Dumnezeu în viața lui. Chiar dacă noi nu știm cum să căutăm sau unde și chiar dacă mintea noastră este limitată, vom putea să-L găsim, pentru că El declară că Se lasă găsit de noi, iese pur și simplu în calea noastră. Dacă deschidem paginile Sfintei Scripturi, Îl vom găsi acolo. Dacă privim în natură la fiecare plantă, vom vedea urme ale creativității Lui. Peste tot sunt dovezi ale existenței și prezenței Sale.

Provocare

Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor