Articolul precedentHűséges munkás
  Articolul următorHint de căutare

  Făgăduința pentru azi – 14 decembrie

  „Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” – Ieremia 29:13

  Telescopul a fost inventat de marele om de știință italian Galileo Galilei, în secolul al XVII-lea. Ulterior, Galileo l-a folosit în studierea spațiului și a descoperit planeta Jupiter și cei patru mari sateliți ai ei, craterele de pe Lună și petele de pe Soare.

  În lumea noastră există lucruri atât de mici și atât de ascunse, încât e nevoie de tehnică specială și instrumente sofisticate pentru descoperirea și analizarea lor. Dar, pe de altă parte, există în univers lucruri atât de mari, încât ar acoperi pământul și totuși noi le putem vedea cu aparate care măresc imaginea foarte mult din cauza distanței dintre noi și ele. Este extraordinar faptul că noi avem posibilitatea să-L descoperim fără lentile și aparate scumpe pe Însuși Creatorul universului. El alege să Se lase găsit de noi. O rugăciune este suficientă pentru ca El să fie lângă noi. Dacă un om își dorește din inimă acest lucru, va putea găsi prezența lui Dumnezeu în viața lui. Chiar dacă noi nu știm cum să căutăm sau unde și chiar dacă mintea noastră este limitată, vom putea să-L găsim, pentru că El declară că Se lasă găsit de noi, iese pur și simplu în calea noastră. Dacă deschidem paginile Sfintei Scripturi, Îl vom găsi acolo. Dacă privim în natură la fiecare plantă, vom vedea urme ale creativității Lui. Peste tot sunt dovezi ale existenței și prezenței Sale.

  Provocare

  Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.

  Făgăduința pentru azi - 14 decembrie - 2020. Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...