Articolul precedentHűséges munkás
  Articolul următorHint de căutare

  Făgăduința pentru azi – 14 decembrie

  „Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” – Ieremia 29:13

  Telescopul a fost inventat de marele om de știință italian Galileo Galilei, în secolul al XVII-lea. Ulterior, Galileo l-a folosit în studierea spațiului și a descoperit planeta Jupiter și cei patru mari sateliți ai ei, craterele de pe Lună și petele de pe Soare.

  În lumea noastră există lucruri atât de mici și atât de ascunse, încât e nevoie de tehnică specială și instrumente sofisticate pentru descoperirea și analizarea lor. Dar, pe de altă parte, există în univers lucruri atât de mari, încât ar acoperi pământul și totuși noi le putem vedea cu aparate care măresc imaginea foarte mult din cauza distanței dintre noi și ele. Este extraordinar faptul că noi avem posibilitatea să-L descoperim fără lentile și aparate scumpe pe Însuși Creatorul universului. El alege să Se lase găsit de noi. O rugăciune este suficientă pentru ca El să fie lângă noi. Dacă un om își dorește din inimă acest lucru, va putea găsi prezența lui Dumnezeu în viața lui. Chiar dacă noi nu știm cum să căutăm sau unde și chiar dacă mintea noastră este limitată, vom putea să-L găsim, pentru că El declară că Se lasă găsit de noi, iese pur și simplu în calea noastră. Dacă deschidem paginile Sfintei Scripturi, Îl vom găsi acolo. Dacă privim în natură la fiecare plantă, vom vedea urme ale creativității Lui. Peste tot sunt dovezi ale existenței și prezenței Sale.

  Provocare

  Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...