Articolul precedentHűséges munkás
  Articolul următorHint de căutare

  Făgăduința pentru azi – 14 decembrie

  „Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” – Ieremia 29:13

  Telescopul a fost inventat de marele om de știință italian Galileo Galilei, în secolul al XVII-lea. Ulterior, Galileo l-a folosit în studierea spațiului și a descoperit planeta Jupiter și cei patru mari sateliți ai ei, craterele de pe Lună și petele de pe Soare.

  În lumea noastră există lucruri atât de mici și atât de ascunse, încât e nevoie de tehnică specială și instrumente sofisticate pentru descoperirea și analizarea lor. Dar, pe de altă parte, există în univers lucruri atât de mari, încât ar acoperi pământul și totuși noi le putem vedea cu aparate care măresc imaginea foarte mult din cauza distanței dintre noi și ele. Este extraordinar faptul că noi avem posibilitatea să-L descoperim fără lentile și aparate scumpe pe Însuși Creatorul universului. El alege să Se lase găsit de noi. O rugăciune este suficientă pentru ca El să fie lângă noi. Dacă un om își dorește din inimă acest lucru, va putea găsi prezența lui Dumnezeu în viața lui. Chiar dacă noi nu știm cum să căutăm sau unde și chiar dacă mintea noastră este limitată, vom putea să-L găsim, pentru că El declară că Se lasă găsit de noi, iese pur și simplu în calea noastră. Dacă deschidem paginile Sfintei Scripturi, Îl vom găsi acolo. Dacă privim în natură la fiecare plantă, vom vedea urme ale creativității Lui. Peste tot sunt dovezi ale existenței și prezenței Sale.

  Provocare

  Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.

  Făgăduința pentru azi - 14 decembrie - 2020. Dacă ai sentimentul că încă nu L-ai găsit, roagă-L să vină în drumul tău și vei vedea că te va asculta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...