Făgăduința pentru azi – 15 decembrie

„Lucrul acesta este cu neputință la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu.” – Marcu 10:27

Ceasul a apărut pentru prima dată în anul 1300, deși instrumente de măsurare a timpului existau din Antichitate. Multă vreme, oamenii au împărțit doar perioada luminată a zilei și se foloseau de poziția soarelui pe cer, respectiv de umbra făcută de obiecte în anumite părți din zi.

Cunoașterea timpului și gestionarea lui au devenit esențiale în momentul când s-a inventat programul. Programul, la rândul lui, a apărut din nevioia de a pune în legătură diferite persoane cu responsabilități diferite în același spațiu. Așa au apărut reperele orare și noțiunea de punctualitate. Am ajuns la o caracteristică importantă, pe care unii oameni o dețin, iar alții o ignoră. A fi punctual înseamnă să nu-i lași pe ceilalți să te aștepte; înseamnă să nu dai peste cap programul altora și să îi respecți pe cei cu care relaționezi, pe orice plan, profesional sau personal. Cei mai mulți ne simțim deranjați de lipsa punctualității autobuzului, a trenului sau a avionului, dar nu ne deranjează când noi înșine uităm ora unei întâlniri sau momentul când trebuia să facem ceva ori să fim undeva. O caracteristică importantă a lui Dumnezeu este că Îi place ordinea și este foarte punctual. Toate profețiile făcute de El s-au împlinit cu exactitate, chiar și momentul jertfirii lui Isus.

Provocare

Cât de punctual reușești să fii? Poți face azi un efort să nu întârzii nicăieri. Atenție, pentru a reuși, ai nevoie să îți iei timp de rezervă înainte.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor