Făgăduința pentru azi – 18 decembrie

„De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei.” – Evrei 7:25

Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic al XVI-lea, la Versailles, în 1703, și era folosit doar de rege. Era considerat un privilegiu atât de mare, încât ceilalți muritori nu aveau permisiunea nici măcar să îl privească.

Multe privilegii din această lume aparțin doar unei categorii de oameni. Există titluri nobiliare, există ranguri academice sau cluburi de elită la care pot adera numai unii oameni, iar altora le este refuzată apartenența. Pe vremea când Mântuitorul a fost pe pământ, era foarte răspândită diferența dintre categoriile de credincioși. Unii erau considerați favorizați și superiori numai pentru că aparțineau anumitor categorii, iar alții, orice ar fi făcut, nu puteau fi socotiți nici măcar demni să stea la aceeași masă cu primii. În toată activitatea Lui, Isus a dărâmat aceste bariere și a transmis un adevăr, acela că toți oamenii, fără nicio diferență, pot fi mântuiți. El a spus că există iertare și acceptare pentru oricine crede în El. Fariseii și oamenii religioși ai vremii nu au fost prea încântați. Aveau sentimentul că, dacă și alții pot fi mântuiți, ei vor avea de pierdut. Însă planul lui Dumnezeu este să-i salveze pe toți.

Provocare

Isus vrea să mijlocească și pentru tine. Spune-I orice vinovăție sau păcat care te apasă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor