Articolul precedentAlázatosság által győzni
  Articolul următorDarul conversaţiei

  Făgăduința pentru azi – 18 decembrie

  „De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei.” – Evrei 7:25

  Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic al XVI-lea, la Versailles, în 1703, și era folosit doar de rege. Era considerat un privilegiu atât de mare, încât ceilalți muritori nu aveau permisiunea nici măcar să îl privească.

  Multe privilegii din această lume aparțin doar unei categorii de oameni. Există titluri nobiliare, există ranguri academice sau cluburi de elită la care pot adera numai unii oameni, iar altora le este refuzată apartenența. Pe vremea când Mântuitorul a fost pe pământ, era foarte răspândită diferența dintre categoriile de credincioși. Unii erau considerați favorizați și superiori numai pentru că aparțineau anumitor categorii, iar alții, orice ar fi făcut, nu puteau fi socotiți nici măcar demni să stea la aceeași masă cu primii. În toată activitatea Lui, Isus a dărâmat aceste bariere și a transmis un adevăr, acela că toți oamenii, fără nicio diferență, pot fi mântuiți. El a spus că există iertare și acceptare pentru oricine crede în El. Fariseii și oamenii religioși ai vremii nu au fost prea încântați. Aveau sentimentul că, dacă și alții pot fi mântuiți, ei vor avea de pierdut. Însă planul lui Dumnezeu este să-i salveze pe toți.

  Provocare

  Isus vrea să mijlocească și pentru tine. Spune-I orice vinovăție sau păcat care te apasă.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...