Făgăduința pentru azi – 19 decembrie

  „Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.” – Ieremia 31:33

  „Domnul va lucra cu putere în favoarea acelora care stau neclintiți pentru ceea ce este drept. Va fi și cu urmașii Săi, oriunde s-ar afla aceștia. Prezența Sa îi va mângâia și susține. În timpul de strâmtorare, cei aleși ai Săi vor sta neclintiți de partea Lui. Satana, cu toată oștirea lui, nu poate distruge nici pe cel mai slab dintre sfinții lui Dumnezeu.” – Ellen White

  Strâmtorarea are multe conotații. În definiția clasică ne imaginăm că va veni un timp îndepărtat când, pe neașteptate, la o comandă generală, creștinii vor începe să fie prigoniți. Ne mai imaginăm că vom fi cu toții la un loc și că, ținându-ne de mâini, vom rezista eroic. În realitate, noi suntem testați în mod personal. Fiecare dintre noi trece prin situații când credința devine piatră de încercare și are de ales între a renunța la ea și a pierde un câștig pe plan profesional, financiar sau de altă natură. Experiențele personale se pot transforma oricând în încercări ale credinței și chiar ocazii de prigoană. Dumnezeu vrea să fim pregătiți pentru astfel de momente. El vrea ca și astăzi, dacă va apărea o astfel de situație, să ne fie alături și să ne dea biruință. Nu este o idee deplasată aceea de a-L ruga în fiecare zi pe Dumnezeu să ne fie sprijin. Roagă-L așadar și acum.

  Provocare

  Privește în jurul tău și vezi ce anume din ce ai pe lângă tine poate trăda faptul că ești copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 19 decembrie - 2020. Privește în jurul tău și vezi ce anume din ce ai pe lângă tine poate trăda faptul că ești copil al lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...