Făgăduința pentru azi – 19 decembrie

  „Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.” – Ieremia 31:33

  „Domnul va lucra cu putere în favoarea acelora care stau neclintiți pentru ceea ce este drept. Va fi și cu urmașii Săi, oriunde s-ar afla aceștia. Prezența Sa îi va mângâia și susține. În timpul de strâmtorare, cei aleși ai Săi vor sta neclintiți de partea Lui. Satana, cu toată oștirea lui, nu poate distruge nici pe cel mai slab dintre sfinții lui Dumnezeu.” – Ellen White

  Strâmtorarea are multe conotații. În definiția clasică ne imaginăm că va veni un timp îndepărtat când, pe neașteptate, la o comandă generală, creștinii vor începe să fie prigoniți. Ne mai imaginăm că vom fi cu toții la un loc și că, ținându-ne de mâini, vom rezista eroic. În realitate, noi suntem testați în mod personal. Fiecare dintre noi trece prin situații când credința devine piatră de încercare și are de ales între a renunța la ea și a pierde un câștig pe plan profesional, financiar sau de altă natură. Experiențele personale se pot transforma oricând în încercări ale credinței și chiar ocazii de prigoană. Dumnezeu vrea să fim pregătiți pentru astfel de momente. El vrea ca și astăzi, dacă va apărea o astfel de situație, să ne fie alături și să ne dea biruință. Nu este o idee deplasată aceea de a-L ruga în fiecare zi pe Dumnezeu să ne fie sprijin. Roagă-L așadar și acum.

  Provocare

  Privește în jurul tău și vezi ce anume din ce ai pe lângă tine poate trăda faptul că ești copil al lui Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...