Făgăduința pentru azi – 19 decembrie

„Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.” – Ieremia 31:33

„Domnul va lucra cu putere în favoarea acelora care stau neclintiți pentru ceea ce este drept. Va fi și cu urmașii Săi, oriunde s-ar afla aceștia. Prezența Sa îi va mângâia și susține. În timpul de strâmtorare, cei aleși ai Săi vor sta neclintiți de partea Lui. Satana, cu toată oștirea lui, nu poate distruge nici pe cel mai slab dintre sfinții lui Dumnezeu.” – Ellen White

Strâmtorarea are multe conotații. În definiția clasică ne imaginăm că va veni un timp îndepărtat când, pe neașteptate, la o comandă generală, creștinii vor începe să fie prigoniți. Ne mai imaginăm că vom fi cu toții la un loc și că, ținându-ne de mâini, vom rezista eroic. În realitate, noi suntem testați în mod personal. Fiecare dintre noi trece prin situații când credința devine piatră de încercare și are de ales între a renunța la ea și a pierde un câștig pe plan profesional, financiar sau de altă natură. Experiențele personale se pot transforma oricând în încercări ale credinței și chiar ocazii de prigoană. Dumnezeu vrea să fim pregătiți pentru astfel de momente. El vrea ca și astăzi, dacă va apărea o astfel de situație, să ne fie alături și să ne dea biruință. Nu este o idee deplasată aceea de a-L ruga în fiecare zi pe Dumnezeu să ne fie sprijin. Roagă-L așadar și acum.

Provocare

Privește în jurul tău și vezi ce anume din ce ai pe lângă tine poate trăda faptul că ești copil al lui Dumnezeu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video