Făgăduința pentru azi – 20 decembrie

„Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu” – Matei 5:9

În procesul comunicării, 55% îi revine limbajului corporal, 37%, vocii (ritm și ton) și numai 8% cuvintelor purtătoare de informație. Fără să fim conștienți, noi transmitem mult mai mult fără cuvinte decât vorbind. În mod instinctiv noi observăm mai mult limbajul corporal decât ceea ce ni se spune.

Uneori ne simțim provocați de atitudinea unor persoane, fără ca aceste persoane să ne fi spus niște cuvinte supărătoare. Oare de ce? Fiindcă cele mai multe lucruri deranjante nu au nevoie de cuvinte. Spre exemplu, simpla apariție a cuiva ne transmite dacă acea persoană este arogantă sau modestă. Gesturile cuiva pot spune dacă se dă mare sau dacă spune adevărul. Antipatiile au la bază simțăminte, și nu logica vorbelor. Prima impresie contează foarte mult, chiar înainte ca noi să deschidem gura și să rostim vreo frază. Când mergem să ne angajăm ori să facem o cerere, suntem foarte atenți la ținută, la gesturi și la atitudine. În relațiile noastre suntem, sau ar trebui să fim, foarte atenți la ceea ce transmitem involuntar, chiar și atunci când nu vorbim. Noi transmitem mult prin ceea ce postăm pe pagina noastră de socializare, prin anturajul cu care ne afișăm, prin lucrurile pe care le purtăm sau le deținem. Din păcate, pierdem de multe ori din cauza aparențelor, care sunt mult mai grăitoare decât mesajul pe care vrem să îl spunem prin cuvinte.

Provocare

Gândește-te ce anume te deranjează la persoanele care îți sunt antipatice. Oare ai și tu acele lucruri în comportamentul tău?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor