Articolul precedentEgy napra valót
  Articolul următorLa fel ca bureţii

  Făgăduința pentru azi – 27 decembrie

  „Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte și slava Domnului te va însoți.” – Isaia 58:8

  Oamenii nu percep lumina UV fiindcă lungimea de undă a luminii ultraviolete nu este vizibilă ochiului uman. În schimb, majoritatea insectelor au capacitatea de a vedea razele ultraviolete. Lumina UV este folosită de criminaliști pentru a vedea ceea ce nu se poate percepe cu ochiul liber. Când lumina cade pe un material, energia acesteia afectează atomii din acel material. În cazul metalului, atomii absorb lumina (de aceea nu poate trece prin el). În cazul sticlei, atomii nu pot absorbi lumina, ceea ce face ca aceasta să pătrundă ușor.

  De obicei, nopțile sunt motiv de teamă și, în cele mai multe cazuri, abia așteptăm să apară zorii dimineții. Pentru oamenii care au diferite suferințe sau care fac de pază pe timpul nopții, venirea dimineții este o mare bucurie. În lupta omului cu păcatul, perioadele în care nu reușește să biruie răul sunt asemenea întunericului. Speranța dispare, puterile se consumă și este nevoie ca o lumină puternică să risipească norii de îndoială și de teamă. Lumina care ne salvează de fiecare dată este Isus Hristos. El a venit în lume ca să lumineze pe orice om. Așa cum l-a izbăvit pe poporul Lui din întunericul Egiptului, la fel vrea să facă și pentru omul de astăzi, să ne elibereze și să ne lumineze orizontul. Privirea noastră, chiar dacă neclară, trebuie ațintită spre Dumnezeu.

  Provocare

  Privește cum trece lumina prin sticla de la fereastră și amintește-ți că Dumnezeu poate pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale vieții tale.

  Făgăduința pentru azi - 27 decembrie - 2020. Privește cum trece lumina prin sticla de la fereastră și amintește-ți că Dumnezeu poate pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale vieții tale.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...