Făgăduința pentru azi – 28 decembrie

„El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina și dreptul tău ca soarele la amiază.” – Psalmii 37:6

Dacă țipi timp de 8 ani, 7 luni și 6 zile, poți să produci suficientă energie pentru a fierbe o ceașcă de ceai. (E greu de crezut că merită să faci asta.)

În multe situații suntem tentați să ridicăm tonul – când ne deranjează cineva, când cineva nu înțelege sau când simțim nevoia să ne impunem. Șefii țipă la angajați, părinții țipă la copii, profesorii țipă la elevi. Rezultatul cel mai vizibil atunci când cineva țipă este că o altă persoană se enervează, lucrurile escaladează și se ajunge la conflicte, nu la clarificarea situației. În afara situațiilor de urgență, când un țipăt poate fi salvator, nu sunt prea multe ocaziile în care este o idee bună să țipăm. Totuși, noi o facem. Oare de ce? Pentru că ne grăbim. Pentru că este mai greu să fim înțelegători și calmi în situații complicate. Pentru că vrem să fim auziți și luați în serios. Gândește-te că din aceleași motive țipă și ceilalți la tine. Încearcă să-i înțelegi când simți că îți vine să țipi și tu la ei. Poate o abordare mai calmă și pe un ton mai scăzut ar tempera furia și ar clarifica mai mult ceea ce pare a fi grav.

Provocare

Dacă astăzi vei simți că vrei să țipi la cineva, fă o pauză și numără până la zece, apoi, dacă mai simți nevoia, țipă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor