Făgăduința pentru azi – 29 decembrie

„Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge.” – Geneza 28:15

De ce nu se udă păsările de la ploaie? Pentru că penele lor sunt acoperite de un strat de grăsime secretată de o glandă aflată la coadă. În timpul toaletei de dimineață, pasărea își întinde cu ciocul grăsimea pe toate penele. Așa devin impermeabile.

La fel ca aceste ființe create de Dumnezeu, fiecare dintre noi are în apropiere de el o sursă de „grăsime” pe care o poate folosi drept protecție. În unele prezentări, Cuvântul lui Dumnezeu (cele două Testamente) este asemănat cu măslinul din care curge ulei. În vechime, uleiul de măslin era o sursă de hrană, era monedă, era leac tămăduitor și era un mijloc de câștigare a existenței. Dumnezeu ne poate proteja pretutindeni și în orice zi dacă acceptăm să ne învăluim în protecția cuvintelor Lui, dacă ne încărcăm zilnic cu ceva atât de puternic și de valoros care nu se contopește cu mizeria din lume, care nu se spală la atingerea superficialității, a imoralității sau a banalității. Cine se apropie în fiecare zi de Cuvântul lui Dumnezeu rămâne conectat la puterea Lui și este astfel protejat în permanență. Pentru tine este un efort prea mare să citești zilnic măcar puțin din Cuvântul Lui? Ai vrea să fii protejat de ceva mai puternic decât răutatea din lume? Alege Biblia!

Provocare

Se apropie un an nou. Alege un plan de citire a Bibliei și citește zilnic măcar un capitol. Marchează capitolele citite.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor