Articolul precedentAz újjászületés csodája
  Articolul următorDragostea lui Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 30 decembrie

  „Oricine crede în El nu este judecat.” – Ioan 3:18

  În statul Arizona, cine taie un cactus riscă 25 de ani de închisoare și este împotriva legii să refuzi a-i da apă unei persoane însetate.

  Cunoaștem fiecare dintre noi persoane dificile, incomode. Sunt oameni care, prin fiecare vorbă a lor, simt nevoia să înțepe pe cineva. Mereu au de comentat la orice, mereu critică orice gest și parcă sunt revoltați împotriva tuturor. Uneori ți-ai dori ca acei oameni să nu mai fie, să dispară. Ai vrea să îi adune Dumnezeu într-o țară, pe o planetă doar a lor. Cu toate acestea, ei există, sunt printre noi (în cazul în care nu suntem chiar noi acești oameni) și oarecum ne pun răbdarea și caracterul la încercare. Biblia spune că va fi un timp când lucrurile rele vor fi separate de cele bune și oamenii răi vor fi separați de cei buni (neghina va fi separată de grâu), dar, deocamdată, aceste două categorii trebuie să existe împreună. Poate pentru că unii oameni răi vor fi influențați în bine și vor fi salvați; poate unii oameni buni au nevoie să-și desăvârșească răbdarea și caracterul. Cert este că noi avem șansa de a fi în categoria celor ce iubesc, a celor ce fac fapte de dărnicie și a celor ce iartă când li se greșește. Asemănarea cu Mântuitorul este o șansă pentru noi și un exercițiu perfect pentru pregătirea noastră. Și să nu uităm că toți oamenii sunt copiii lui Dumnezeu. El ne iubește la fel de mult.

  Provocare

  Aceasta este penultima zi din an. Gândește-te la o faptă bună pe care ai tot amânat-o. Acum este momentul să o faci.

  Făgăduința pentru azi - 30 decembrie - 2020. Aceasta este penultima zi din an. Gândește-te la o faptă bună pe care ai tot amânat-o. Acum este momentul să o faci.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...