Făgăduința pentru azi – 30 decembrie

„Oricine crede în El nu este judecat.” – Ioan 3:18

În statul Arizona, cine taie un cactus riscă 25 de ani de închisoare și este împotriva legii să refuzi a-i da apă unei persoane însetate.

Cunoaștem fiecare dintre noi persoane dificile, incomode. Sunt oameni care, prin fiecare vorbă a lor, simt nevoia să înțepe pe cineva. Mereu au de comentat la orice, mereu critică orice gest și parcă sunt revoltați împotriva tuturor. Uneori ți-ai dori ca acei oameni să nu mai fie, să dispară. Ai vrea să îi adune Dumnezeu într-o țară, pe o planetă doar a lor. Cu toate acestea, ei există, sunt printre noi (în cazul în care nu suntem chiar noi acești oameni) și oarecum ne pun răbdarea și caracterul la încercare. Biblia spune că va fi un timp când lucrurile rele vor fi separate de cele bune și oamenii răi vor fi separați de cei buni (neghina va fi separată de grâu), dar, deocamdată, aceste două categorii trebuie să existe împreună. Poate pentru că unii oameni răi vor fi influențați în bine și vor fi salvați; poate unii oameni buni au nevoie să-și desăvârșească răbdarea și caracterul. Cert este că noi avem șansa de a fi în categoria celor ce iubesc, a celor ce fac fapte de dărnicie și a celor ce iartă când li se greșește. Asemănarea cu Mântuitorul este o șansă pentru noi și un exercițiu perfect pentru pregătirea noastră. Și să nu uităm că toți oamenii sunt copiii lui Dumnezeu. El ne iubește la fel de mult.

Provocare

Aceasta este penultima zi din an. Gândește-te la o faptă bună pe care ai tot amânat-o. Acum este momentul să o faci.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor