Făgăduința pentru azi – 31 decembrie

„Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” – Apocalipsa 21:5

Este un curent foarte la modă: restaurarea obiectelor vechi și preluarea lor într-o casă nouă. Se recondiționează obiecte de mobilier, veselă, aparatură casnică veche, unelte, obiecte de artă și decor. Din mobilierul vechi se realizează variante moderne foarte reușite. Un lucru însă este esențial în cazul mobilierului din lemn vechi. Trebuie să fie foarte bine verificat și curățat de insectele dăunătoare, așa-zisele carii. Aceste insecte pot locui în interiorul lemnului perioade foarte lungi de timp și pot săpa tunele în interior. La ieșirea lor din lemn se instalează în alte obiecte din lemn, invadând astfel toată casa. Este de preferat să arunci un astfel de obiect infestat decât să încerci restaurarea lui.

În viața noastră interioară există un tezaur de amintiri, de experiențe și valori de care ne-am atașat și care au făcut cuib în inima noastră. Noi am vrea să preluăm din aceste lucruri și în viața cea nouă pe care o începem cu Dumnezeu, dar această dorință este una periculoasă, distructivă chiar. Sămânța stricăciunii ne va pune în pericol viitorul. Dacă avem locuri care ne ispitesc, mai bine le ocolim complet. Dacă sunt obiecte sau experiențe care ne atrag spre cădere, mai bine le evităm cu desăvârșire. Noi nu suntem în stare să învingem ceva ce altădată ne-a dominat, prin urmare, cel mai înțelept este să nu transferăm acel ceva ispititor în noua viață alături de Isus. Nu prelua în noul an ceva ce te-a condus la păcat anul acesta!

Provocare

Fă o evaluare a anului care se încheie și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite și pentru ajutorul oferit de El în momente de încercare. Roagă-L să vină cu tine mai departe.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video