Articolul precedentLocul meu de adăpost
  Articolul următorIngrediente pentru An Nou

  Prima dragoste

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” Ieremia 31:3

  
 
„Prima dragoste nu se uită niciodată” este una dintre expresiile cel mai des folosite. Fie că vorbim de relații cu persoane de sex opus, fie că avem în vedere joburi sau locuri, „prima dragoste” este un fel de concept care presupune idealul, un reper față de care ne raportăm pe parcursul întregii vieți. Deși nu întotdeauna experiența primei îndrăgostiri este una fericită (de fapt, foarte rar rămâne ceva fericit), oamenii insistă să se raporteze la ea ca la un bine absolut. De obicei, prima dragoste este una neîmpărtășită. Se îndrăgostește un elev de profesoara lui; o fetiță adoră pe un adult; cineva mic de statură simte că moare după o persoană extrem de înaltă sau un adolescent care se luptă cu acneea se perpelește fără să aibă curajul de a mărturisi cuiva că e îndrăgostit și disperat. În marea majoritate a experiențelor de sub genericul „prima dragoste” stau nefericirea, disperarea, nevoia fără răspuns și frustrarea. Cu toate acestea, probabil că tocmai prin inaccesibilitatea ei, prima dragoste devine ideală; ceva de genul: dacă ar fi fost cum visam, eram fericit.

  Și Scriptura vorbește despre o primă dragoste: dragostea dintâi. Regretul lui Dumnezeu este că noi, oamenii, ne-am pierdut dragostea curată și entuziastă de la început și invitația lui Dumnezeu este de a ne întoarce în acel punct al experienței noastre în care sentimentele noastre față de Dumnezeu erau neîntinate. Se presupune că fiecare om are în viața lui un moment când se apropie de Dumnezeu și simte în inima lui atracție, respect și atașament față de El. Este acea perioadă când ne plăcea să citim Scriptura, ne plăcea să ne rugăm și să cântăm despre iubirea Lui.

  De gândit astăzi:

  Nu ți-e dor și ție de acel timp când simțeai că între tine și Dumnezeu nu stă nimic și că sunteți prieteni? Azi ai putea decide să revii la acea prietenie. Cere ajutorul Lui!

  Prima dragoste - Devoțional tineri. Nu ți-e dor și ție de acel timp când simțeai că între tine și Dumnezeu nu stă nimic și că sunteți prieteni? Azi ai putea decide să revii la acea prietenie. Cere ajutorul Lui!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...