Articolul precedentLocul meu de adăpost
  Articolul următorIngrediente pentru An Nou

  Prima dragoste

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” Ieremia 31:3

  
 
„Prima dragoste nu se uită niciodată” este una dintre expresiile cel mai des folosite. Fie că vorbim de relații cu persoane de sex opus, fie că avem în vedere joburi sau locuri, „prima dragoste” este un fel de concept care presupune idealul, un reper față de care ne raportăm pe parcursul întregii vieți. Deși nu întotdeauna experiența primei îndrăgostiri este una fericită (de fapt, foarte rar rămâne ceva fericit), oamenii insistă să se raporteze la ea ca la un bine absolut. De obicei, prima dragoste este una neîmpărtășită. Se îndrăgostește un elev de profesoara lui; o fetiță adoră pe un adult; cineva mic de statură simte că moare după o persoană extrem de înaltă sau un adolescent care se luptă cu acneea se perpelește fără să aibă curajul de a mărturisi cuiva că e îndrăgostit și disperat. În marea majoritate a experiențelor de sub genericul „prima dragoste” stau nefericirea, disperarea, nevoia fără răspuns și frustrarea. Cu toate acestea, probabil că tocmai prin inaccesibilitatea ei, prima dragoste devine ideală; ceva de genul: dacă ar fi fost cum visam, eram fericit.

  Și Scriptura vorbește despre o primă dragoste: dragostea dintâi. Regretul lui Dumnezeu este că noi, oamenii, ne-am pierdut dragostea curată și entuziastă de la început și invitația lui Dumnezeu este de a ne întoarce în acel punct al experienței noastre în care sentimentele noastre față de Dumnezeu erau neîntinate. Se presupune că fiecare om are în viața lui un moment când se apropie de Dumnezeu și simte în inima lui atracție, respect și atașament față de El. Este acea perioadă când ne plăcea să citim Scriptura, ne plăcea să ne rugăm și să cântăm despre iubirea Lui.

  De gândit astăzi:

  Nu ți-e dor și ție de acel timp când simțeai că între tine și Dumnezeu nu stă nimic și că sunteți prieteni? Azi ai putea decide să revii la acea prietenie. Cere ajutorul Lui!

  Prima dragoste - Devoțional tineri. Nu ți-e dor și ție de acel timp când simțeai că între tine și Dumnezeu nu stă nimic și că sunteți prieteni? Azi ai putea decide să revii la acea prietenie. Cere ajutorul Lui!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...