Articolul precedentMinune medicală
  Articolul următorControl din iubire

  Prima zi de școală

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine. Iosua 1:5

  
 
Puține emoții se compară cu acelea trăite în prima zi de școală. Aproape totul este și interesant, și înspăimântător. De la învățătoare și până la părinții ce îi aduc pe colegii tăi la școală, totul poate fi derutant. Poate doar școala în sine, banca în care ești așezat și cărțile noi, frumos colorate, ce vor fi ale tale, aduc o părticică din bucuria pe care ți-o imaginai când venea vorba de începutul anului școlar.

  Evident că nu se întâmplă așa cum te gândeai tu, nu înveți să scrii ori să citești din prima zi. Într-un fel, simți o ușoară dezamăgire, dar învățătoarea îți dă totuși speranța că vei putea să o faci în curând.

  Prima zi este atunci când îi privești pe colegii tăi și simți că unii te atrag, ți-ar plăcea să fie prieteni cu tine, dar există și alții care îți sunt antipatici și nu prea ai vrea să ai de-a face cu ei.

  Este începutul a ceva ce poate fi extraordinar și te întorci acasă cu dorința de a reveni cât mai curând, însă e posibil și să vrei ca acea primă zi de școală să fie și ultima. Depinde de mulți factori. Cu toate acestea, vei descoperi în curând că școala e ceva ce durează foarte mult.

  Foarte puțini dintre noi își mai aduc aminte acea zi, însă ne rămâne o lecție importantă: în fiecare zi avem ceva de învățat, chiar și astăzi. Cele mai multe lecții le primim chiar din acțiunile noastre, dar uneori Dumnezeu alege să ne învețe lucruri importante prin diferite împrejurări. La prima vedere pot părea întâmplătoare, apoi înțelegem că făceau parte dintr-o lecție, erau un plan al Lui de a ne explica ceva. Uneori înțelegem că e vorba de ceva ce trebuie învățat și reacționăm bine, alteori, nu prea, și atunci e nevoie ca lecția să reapară în programă până când o asimilăm. Israeliții, de pildă, au tot repetat lecția răbdării și a încrederii patruzeci de ani la rând, iar unii dintre ei, cei mai mulți, nu au învățat-o niciodată. Au fost un fel de repetenți în pustia Sinai și nu au mai absolvit deloc. Viața este în sine o școală cu multe lecții și examene. Trebuie parcursă pas cu pas, fiecare etapă are lecțiile ei.

  De gândit astăzi:

  Fii cu luare-aminte la lecția de azi; dacă o înveți, e posibil să nu mai fie nevoie de altă ocazie.

  Prima zi de școală - Devoțional tineri. Fii cu luare-aminte la lecția de azi; dacă o înveți, e posibil să nu mai fie nevoie de altă ocazie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...