Articolul precedentMinune medicală
  Articolul următorControl din iubire

  Prima zi de școală

  Nimeni nu va putea să stea împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine. Iosua 1:5

  
 
Puține emoții se compară cu acelea trăite în prima zi de școală. Aproape totul este și interesant, și înspăimântător. De la învățătoare și până la părinții ce îi aduc pe colegii tăi la școală, totul poate fi derutant. Poate doar școala în sine, banca în care ești așezat și cărțile noi, frumos colorate, ce vor fi ale tale, aduc o părticică din bucuria pe care ți-o imaginai când venea vorba de începutul anului școlar.

  Evident că nu se întâmplă așa cum te gândeai tu, nu înveți să scrii ori să citești din prima zi. Într-un fel, simți o ușoară dezamăgire, dar învățătoarea îți dă totuși speranța că vei putea să o faci în curând.

  Prima zi este atunci când îi privești pe colegii tăi și simți că unii te atrag, ți-ar plăcea să fie prieteni cu tine, dar există și alții care îți sunt antipatici și nu prea ai vrea să ai de-a face cu ei.

  Este începutul a ceva ce poate fi extraordinar și te întorci acasă cu dorința de a reveni cât mai curând, însă e posibil și să vrei ca acea primă zi de școală să fie și ultima. Depinde de mulți factori. Cu toate acestea, vei descoperi în curând că școala e ceva ce durează foarte mult.

  Foarte puțini dintre noi își mai aduc aminte acea zi, însă ne rămâne o lecție importantă: în fiecare zi avem ceva de învățat, chiar și astăzi. Cele mai multe lecții le primim chiar din acțiunile noastre, dar uneori Dumnezeu alege să ne învețe lucruri importante prin diferite împrejurări. La prima vedere pot părea întâmplătoare, apoi înțelegem că făceau parte dintr-o lecție, erau un plan al Lui de a ne explica ceva. Uneori înțelegem că e vorba de ceva ce trebuie învățat și reacționăm bine, alteori, nu prea, și atunci e nevoie ca lecția să reapară în programă până când o asimilăm. Israeliții, de pildă, au tot repetat lecția răbdării și a încrederii patruzeci de ani la rând, iar unii dintre ei, cei mai mulți, nu au învățat-o niciodată. Au fost un fel de repetenți în pustia Sinai și nu au mai absolvit deloc. Viața este în sine o școală cu multe lecții și examene. Trebuie parcursă pas cu pas, fiecare etapă are lecțiile ei.

  De gândit astăzi:

  Fii cu luare-aminte la lecția de azi; dacă o înveți, e posibil să nu mai fie nevoie de altă ocazie.

  Prima zi de școală - Devoțional tineri. Fii cu luare-aminte la lecția de azi; dacă o înveți, e posibil să nu mai fie nevoie de altă ocazie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...