Articolul precedentMediul de afaceri
  Articolul următorTu ce pui pe primul loc?

  Business class

  Atunci, cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor. Matei 13:43

  
 
Dintotdeauna au existat categorii și clase diferite. Unii oameni au optat mereu pentru o treaptă superioară sau pentru un statut diferit. De cele mai multe ori, acest lucru are legătură cu banii. Cei care au mai mulți bani simt de obicei nevoia să arate acest lucru; probabil pentru ei s-a inventat clasa „business”, pachetele „premium”, edițiile speciale și așa mai departe. Nu întotdeauna diferența este foarte palpabilă, dar e suficient un titlu, și cineva se simte special, privilegiat. Pentru astfel de titluri sau iluzii există costuri.

  În realitate, și cel ce călătorește la clasa economic, și cel de la business class merg în aceeași direcție, cu aceeași destinație și în același timp; și cel care doarme într-o cameră de lux, și cel care doarme în pivniță tot o noapte petrec; și cel ce privește spectacolul din lojă, și cel ce asistă de pe scările sălii tot același spectacol văd. Prin urmare, nu este vorba despre destinație, timp sau spectacol, ci despre confort sau despre iluzia că ești privilegiat. Ceea ce interesează pe cei mai mulți este să aibă o poziție mai înaltă și ceva în plus în raport cu ceilalți. Indiferent unde ne-am afla, avem tendința de a obține ceva în plus față de ceilalți. Ne place sentimentul că avem mai mult și mai bun decât au cei din preajma noastră. Dacă avem această poziție de superioritate, ne considerăm satisfăcuți și uneori confundăm acest lucru cu fericirea. Această dorință vine din interior, este o manifestare a egoismului, dar într-o formă „legală”, nimeni nu ne poate condamna dacă plătim pentru confortul nostru, însă pe noi ne interesează mai întâi poziția cu o treaptă mai sus.

  De gândit astăzi:

  Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.

  Business class - Devoțional tineri. Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...