Articolul precedentMediul de afaceri
  Articolul următorTu ce pui pe primul loc?

  Business class

  Atunci, cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor. Matei 13:43

  
 
Dintotdeauna au existat categorii și clase diferite. Unii oameni au optat mereu pentru o treaptă superioară sau pentru un statut diferit. De cele mai multe ori, acest lucru are legătură cu banii. Cei care au mai mulți bani simt de obicei nevoia să arate acest lucru; probabil pentru ei s-a inventat clasa „business”, pachetele „premium”, edițiile speciale și așa mai departe. Nu întotdeauna diferența este foarte palpabilă, dar e suficient un titlu, și cineva se simte special, privilegiat. Pentru astfel de titluri sau iluzii există costuri.

  În realitate, și cel ce călătorește la clasa economic, și cel de la business class merg în aceeași direcție, cu aceeași destinație și în același timp; și cel care doarme într-o cameră de lux, și cel care doarme în pivniță tot o noapte petrec; și cel ce privește spectacolul din lojă, și cel ce asistă de pe scările sălii tot același spectacol văd. Prin urmare, nu este vorba despre destinație, timp sau spectacol, ci despre confort sau despre iluzia că ești privilegiat. Ceea ce interesează pe cei mai mulți este să aibă o poziție mai înaltă și ceva în plus în raport cu ceilalți. Indiferent unde ne-am afla, avem tendința de a obține ceva în plus față de ceilalți. Ne place sentimentul că avem mai mult și mai bun decât au cei din preajma noastră. Dacă avem această poziție de superioritate, ne considerăm satisfăcuți și uneori confundăm acest lucru cu fericirea. Această dorință vine din interior, este o manifestare a egoismului, dar într-o formă „legală”, nimeni nu ne poate condamna dacă plătim pentru confortul nostru, însă pe noi ne interesează mai întâi poziția cu o treaptă mai sus.

  De gândit astăzi:

  Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.

  Business class - Devoțional tineri. Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...