Prima casă

În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți şi voi. Ioan 14:2,3


 
Există printre jocurile on-line unul foarte interesant: poți primi o casă cadou, pe care o poți decora și compartimenta după placul tău. Pentru un anumit timp, trăiești astfel iluzia că ești posesorul unei case.

Una dintre primele acțiuni pe care le-a făcut Dumnezeu pentru oameni a fost aceea de a le pregăti o casă, un cămin. Când au fost creați, Adam și Eva au găsit totul deja pregătit. Nu au fost nevoiți să aștepte, să se împrumute și să facă eforturi foarte mari pentru a avea un loc al lor. Cadoul lor de nuntă a fost o casă. Există și astăzi, e adevărat că foarte puține, cazuri în care mirii primesc drept cadou cheile unei case.

În prezent, posibilitățile oamenilor, mai ales la început de drum, în tinerețe, sunt reduse. Foarte puțini tineri își pot cumpăra o casă, chiar dacă nevoia de independență este foarte mare. Există în unele țări, chiar și în a noastră, programe prin care familii tinere și chiar tineri necăsătoriți sunt ajutați în realizarea acestei achiziții. Fie dobânda este ceva mai avantajoasă, fie numărul de rate este mai mare și, deci, mai suportabil sau, în alte cazuri, cineva garantează ori depune suma de start pe care nu o ai. Orice condiții și avantaje ar exista, înseamnă mult pentru cineva care simte nevoia de un loc al său.

Uneori, făgăduințele lui Dumnezeu se referă chiar la acest aspect material și nu numai. Spre exemplu, asistentele, moașele cu inimă bună, care îi cruțau pe copiii evreilor în Egipt au fost binecuvântate de Dumnezeu prin faptul că El „le-a făcut case”, le-a ajutat să își întemeieze o familie și să aibă un loc al lor unde să trăiască.

De gândit astăzi:

E foarte posibil ca, în această lume, unii dintre noi să nu reușim să avem o casă a noastră, ori, dacă o avem, în mod sigur încă nu este casa visurilor noastre. Vestea bună este că, atunci când va veni să-Și ia copiii acasă, Mântuitorul le va oferi cheile locuințelor deja pregătite. Dintre toate visurile, acesta ar putea fi cel mai realizabil; gândește-te mai mult la acest lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor