Articolul precedentGăsită
  Articolul următorScrisoare de dragoste

  Prima casă

  În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți şi voi. Ioan 14:2,3

  
 
Există printre jocurile on-line unul foarte interesant: poți primi o casă cadou, pe care o poți decora și compartimenta după placul tău. Pentru un anumit timp, trăiești astfel iluzia că ești posesorul unei case.

  Una dintre primele acțiuni pe care le-a făcut Dumnezeu pentru oameni a fost aceea de a le pregăti o casă, un cămin. Când au fost creați, Adam și Eva au găsit totul deja pregătit. Nu au fost nevoiți să aștepte, să se împrumute și să facă eforturi foarte mari pentru a avea un loc al lor. Cadoul lor de nuntă a fost o casă. Există și astăzi, e adevărat că foarte puține, cazuri în care mirii primesc drept cadou cheile unei case.

  În prezent, posibilitățile oamenilor, mai ales la început de drum, în tinerețe, sunt reduse. Foarte puțini tineri își pot cumpăra o casă, chiar dacă nevoia de independență este foarte mare. Există în unele țări, chiar și în a noastră, programe prin care familii tinere și chiar tineri necăsătoriți sunt ajutați în realizarea acestei achiziții. Fie dobânda este ceva mai avantajoasă, fie numărul de rate este mai mare și, deci, mai suportabil sau, în alte cazuri, cineva garantează ori depune suma de start pe care nu o ai. Orice condiții și avantaje ar exista, înseamnă mult pentru cineva care simte nevoia de un loc al său.

  Uneori, făgăduințele lui Dumnezeu se referă chiar la acest aspect material și nu numai. Spre exemplu, asistentele, moașele cu inimă bună, care îi cruțau pe copiii evreilor în Egipt au fost binecuvântate de Dumnezeu prin faptul că El „le-a făcut case”, le-a ajutat să își întemeieze o familie și să aibă un loc al lor unde să trăiască.

  De gândit astăzi:

  E foarte posibil ca, în această lume, unii dintre noi să nu reușim să avem o casă a noastră, ori, dacă o avem, în mod sigur încă nu este casa visurilor noastre. Vestea bună este că, atunci când va veni să-Și ia copiii acasă, Mântuitorul le va oferi cheile locuințelor deja pregătite. Dintre toate visurile, acesta ar putea fi cel mai realizabil; gândește-te mai mult la acest lucru.

  Prima casă - Devoțional tineri. E foarte posibil ca, în această lume, unii dintre noi să nu reușim să avem o casă a noastră, ori, dacă o avem, în mod sigur încă nu este casa visurilor noastre. Vestea bună este că, atunci când va veni să-Și ia copiii acasă, Mântuitorul le va oferi cheile locuințelor deja pregătite. Dintre toate visurile, acesta ar putea fi cel mai realizabil; gândește-te mai mult la acest lucru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...