Articolul precedentFișierele șterse
  Articolul următorPrima din cele zece

  Prima minciună

  Dacă rămâneți în cuvântul Meu, sunteți în adevăr ucenicii Mei; veți cunoaște adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. Ioan 8:31,32

  
 
În Grădina Edenului, apare o ființă interesantă, poate chiar încântătoare, și începe un dialog cu omul. În acest prim dialog apare prima minciună, formulată neașteptat de șiret. Era o minciună introdusă prin îndoială, pentru ca mai apoi să fie pronunțată explicit. Mai toate minciunile vin într-un înveliș interesant. Doar adevărul este gol-goluț, minciuna se ambalează foarte atrăgător și derutant.

  Satana este supranumit și „tatăl minciunii”. Prima minciună a fost creată de el. Din nefericire, el a reușit să ne învețe și pe noi să mințim. Deși la început ne simțim inconfortabil, chiar vinovați, când mințim, după ce trec frământarea și apăsările primei minciuni, parcă începem să devenim cunoscători, chiar profesioniști. Ajungem atât de departe în decăderea noastră, încât reușim să ne mințim chiar și pe noi înșine.

  Îți mai aduci aminte câtă rușine și vinovăție ai simțit când ai mințit pentru prima dată? Pe cine ai mințit? Pe părinții tăi, pe cineva din familie? Cum s-a întâmplat? Ai fost prins cu minciuna sau ai „scăpat”?

  De cele mai multe ori, ceea ce ne doare este că am fost prinși cu minciuna, nu faptul că am fost în stare să mințim. Dacă am spus un neadevăr și nu am fost demascați, considerăm că am obținut o victorie.

  Realitatea este că nu există minciuna perfectă. În mod sigur, fiecare lanț al minciunii se sfârșește undeva și, de obicei, acest lucru se întâmplă în cel mai rău moment. Dar unul dintre cele mai rele lucruri legate de minciună este acela că va răni pe cineva. Mereu există o victimă a minciunii. Poate că zici că nu ai mințit în defavoarea nimănui, că ești singurul afectat. Dar orice durere pricinuită chiar și nouă înșine Îl doare cumplit pe Tatăl nostru. În final, orice minciună este ca un piron care Îl face să sufere.

  De gândit astăzi:

  Ține minte că, atunci când minți, ai nevoie de o memorie foarte bună, dar, spunând adevărul, te poți simți liber și în siguranță oricând.

  Prima minciună - Devoțional tineri. Ține minte că, atunci când minți, ai nevoie de o memorie foarte bună, dar, spunând adevărul, te poți simți liber și în siguranță oricând.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...