Articolul precedentFișierele șterse
  Articolul următorPrima din cele zece

  Prima minciună

  Dacă rămâneți în cuvântul Meu, sunteți în adevăr ucenicii Mei; veți cunoaște adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. Ioan 8:31,32

  
 
În Grădina Edenului, apare o ființă interesantă, poate chiar încântătoare, și începe un dialog cu omul. În acest prim dialog apare prima minciună, formulată neașteptat de șiret. Era o minciună introdusă prin îndoială, pentru ca mai apoi să fie pronunțată explicit. Mai toate minciunile vin într-un înveliș interesant. Doar adevărul este gol-goluț, minciuna se ambalează foarte atrăgător și derutant.

  Satana este supranumit și „tatăl minciunii”. Prima minciună a fost creată de el. Din nefericire, el a reușit să ne învețe și pe noi să mințim. Deși la început ne simțim inconfortabil, chiar vinovați, când mințim, după ce trec frământarea și apăsările primei minciuni, parcă începem să devenim cunoscători, chiar profesioniști. Ajungem atât de departe în decăderea noastră, încât reușim să ne mințim chiar și pe noi înșine.

  Îți mai aduci aminte câtă rușine și vinovăție ai simțit când ai mințit pentru prima dată? Pe cine ai mințit? Pe părinții tăi, pe cineva din familie? Cum s-a întâmplat? Ai fost prins cu minciuna sau ai „scăpat”?

  De cele mai multe ori, ceea ce ne doare este că am fost prinși cu minciuna, nu faptul că am fost în stare să mințim. Dacă am spus un neadevăr și nu am fost demascați, considerăm că am obținut o victorie.

  Realitatea este că nu există minciuna perfectă. În mod sigur, fiecare lanț al minciunii se sfârșește undeva și, de obicei, acest lucru se întâmplă în cel mai rău moment. Dar unul dintre cele mai rele lucruri legate de minciună este acela că va răni pe cineva. Mereu există o victimă a minciunii. Poate că zici că nu ai mințit în defavoarea nimănui, că ești singurul afectat. Dar orice durere pricinuită chiar și nouă înșine Îl doare cumplit pe Tatăl nostru. În final, orice minciună este ca un piron care Îl face să sufere.

  De gândit astăzi:

  Ține minte că, atunci când minți, ai nevoie de o memorie foarte bună, dar, spunând adevărul, te poți simți liber și în siguranță oricând.

  Prima minciună - Devoțional tineri. Ține minte că, atunci când minți, ai nevoie de o memorie foarte bună, dar, spunând adevărul, te poți simți liber și în siguranță oricând.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...