Articolul precedentAcasă
  Articolul următorPași mici spre un Dumnezeu Mare

  Primul job

  Voi aveți totul deplin în El. Coloseni 2:10

  
 
În țările așa-zise civilizate, primul job apare încă de pe vremea școlii generale. În cazul liceenilor, a avea un job este deja considerat ca făcând parte din educație. Se știe că în familia miliardarului Bill Gates toată lumea muncea, inclusiv copiii, de pe vremea când erau elevi. Așadar, nu-i un lucru rău.

  Este foarte important pentru oricine cum își începe cariera. Prima slujbă pe care o avem poate fi definitorie. Unii oameni au renunțat la planurile anterioare când, din întâmplare, au încercat ceva neașteptat și au simțit că li se potrivește foarte bine. Deși la început au considerat că este doar ceva temporar, au fost atât de influențați de primul job obținut, încât li s-a schimbat traiectoria.

  Există în Biblie multe exemple de tineri care au fost marcați și determinați de primul lor job. Un exemplu interesant este Samuel. Prima lui ocupație era aceea de a îngriji obiectele mici de la Sanctuar, apoi a devenit un adevărat lider și salvator pentru Israel. În același timp, copiii lui Eli, șeful lui Samuel, nu au fost prea încântați și nici prea serioși cu privire la jobul lor, drept urmare, s-au pierdut din toate punctele de vedere.

  Unii oameni au fost nevoiți să renunțe la primul lor job pentru Dumnezeu și au făcut-o cu bucurie. Moise, apostolii și Pavel au acceptat un al doilea job în lucrarea lui Dumnezeu și au avut succes deplin. Nu jobul este primordial, ci relația cu Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.

  Primul job - Devoțional tineri. Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...