Primul job

Voi aveți totul deplin în El. Coloseni 2:10


 
În țările așa-zise civilizate, primul job apare încă de pe vremea școlii generale. În cazul liceenilor, a avea un job este deja considerat ca făcând parte din educație. Se știe că în familia miliardarului Bill Gates toată lumea muncea, inclusiv copiii, de pe vremea când erau elevi. Așadar, nu-i un lucru rău.

Este foarte important pentru oricine cum își începe cariera. Prima slujbă pe care o avem poate fi definitorie. Unii oameni au renunțat la planurile anterioare când, din întâmplare, au încercat ceva neașteptat și au simțit că li se potrivește foarte bine. Deși la început au considerat că este doar ceva temporar, au fost atât de influențați de primul job obținut, încât li s-a schimbat traiectoria.

Există în Biblie multe exemple de tineri care au fost marcați și determinați de primul lor job. Un exemplu interesant este Samuel. Prima lui ocupație era aceea de a îngriji obiectele mici de la Sanctuar, apoi a devenit un adevărat lider și salvator pentru Israel. În același timp, copiii lui Eli, șeful lui Samuel, nu au fost prea încântați și nici prea serioși cu privire la jobul lor, drept urmare, s-au pierdut din toate punctele de vedere.

Unii oameni au fost nevoiți să renunțe la primul lor job pentru Dumnezeu și au făcut-o cu bucurie. Moise, apostolii și Pavel au acceptat un al doilea job în lucrarea lui Dumnezeu și au avut succes deplin. Nu jobul este primordial, ci relația cu Dumnezeu.

De gândit astăzi:

Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor