Articolul precedentAcasă
  Articolul următorPași mici spre un Dumnezeu Mare

  Primul job

  Voi aveți totul deplin în El. Coloseni 2:10

  
 
În țările așa-zise civilizate, primul job apare încă de pe vremea școlii generale. În cazul liceenilor, a avea un job este deja considerat ca făcând parte din educație. Se știe că în familia miliardarului Bill Gates toată lumea muncea, inclusiv copiii, de pe vremea când erau elevi. Așadar, nu-i un lucru rău.

  Este foarte important pentru oricine cum își începe cariera. Prima slujbă pe care o avem poate fi definitorie. Unii oameni au renunțat la planurile anterioare când, din întâmplare, au încercat ceva neașteptat și au simțit că li se potrivește foarte bine. Deși la început au considerat că este doar ceva temporar, au fost atât de influențați de primul job obținut, încât li s-a schimbat traiectoria.

  Există în Biblie multe exemple de tineri care au fost marcați și determinați de primul lor job. Un exemplu interesant este Samuel. Prima lui ocupație era aceea de a îngriji obiectele mici de la Sanctuar, apoi a devenit un adevărat lider și salvator pentru Israel. În același timp, copiii lui Eli, șeful lui Samuel, nu au fost prea încântați și nici prea serioși cu privire la jobul lor, drept urmare, s-au pierdut din toate punctele de vedere.

  Unii oameni au fost nevoiți să renunțe la primul lor job pentru Dumnezeu și au făcut-o cu bucurie. Moise, apostolii și Pavel au acceptat un al doilea job în lucrarea lui Dumnezeu și au avut succes deplin. Nu jobul este primordial, ci relația cu Dumnezeu.

  De gândit astăzi:

  Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.

  Primul job - Devoțional tineri. Ia în serios ceea ce faci. Întreabă-te dacă ceea ce realizezi te împlinește sau doar te ajută material. Să știi că e datoria ta să progresezi și să faci ceva ce te împlinește din toate punctele de vedere. Uneori, pentru a fi fericit cu ceea ce faci, trebuie să accepți ceva mai puțini bani. Cei mai mulți oameni spun că merită sacrificiul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...