Primul salariu

  Dacă lucrarea zidită de cineva… rămâne în picioare, el va primi o răsplată. 1 Corinteni 3:14

  
 
Să ai bani este visul oricui, chiar și al celor ce pretind că banii nu contează. Ne dorim bani nu pentru că îi iubim, ci pentru că alt­fel nu se poate; nu putem să ne deplasăm fără combustibil sau bilet dacă nu plătim; nu putem avea mâncare dacă nu o cumpărăm și nu putem întreține o familie dacă nu obținem bani.

  Când ești copil, salariul este evaluat doar în funcție de ceea ce obții în dar de la părinți sau de la adulții din viața ta. Însă vine un moment când, în schimbul unui serviciu pe care îl prestăm, primim o recompensă. Cineva ne plătește cu bani pentru serviciul făcut. Este fantastic, suntem neîncrezători. Oare chiar sunt ai mei? Pot să fac ce vreau cu banii mei? Ar trebui să îi dau familiei? Acestea sunt întrebările pe care le avem atunci când primim primul nostru salariu, fie el și sezonier.

  Un gest frumos ar fi ca, atunci când începem să câștigăm primii noștri bani, să ne oferim să contribuim la cheltuielile familiei. E posibil să fie acceptat ajutorul și bine-venit, așa cum se poate să primești încurajarea să faci propriul buget, propriile economii și investiții.

  Când faci parte dintr-o familie, nu ar trebui să consideri că tot ce primești ți se cuvine și că totul este gratuit. Nimeni nu primește ceva pe degeaba și orice avem când suntem copii sau adulți presupune un preț, munca, efortul și sacrificiul cuiva. Este o dovadă de maturitate în gândire să realizezi costurile unei vieți normale. O viață normală înseamnă să ai haine, mâncare și adăpost. Gândește-te că unu din trei locuitori ai planetei nu trăiește o viață normală, nu are ceva din cele trei, poate nici măcar adăpost nu are.

  De gândit astăzi:

  În mod sigur, Dumnezeu ne ajută și prin faptul că avem modalități oneste de a ne câștiga existența. E un motiv suficient de bun să mulțumim pentru că putem câștiga bani de undeva. Și mai putem face un lucru: să vedem dacă cineva din apropierea noastră duce lipsă și să ajutăm cu ceva din ceea ce avem noi.

  Primul salariu - Devoțional tineri. În mod sigur, Dumnezeu ne ajută și prin faptul că avem modalități oneste de a ne câștiga existența. E un motiv suficient de bun să mulțumim pentru că putem câștiga bani de undeva. Și mai putem face un lucru: să vedem dacă cineva din apropierea noastră duce lipsă și să ajutăm cu ceva din ceea ce avem noi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...