Primul salariu

  Dacă lucrarea zidită de cineva… rămâne în picioare, el va primi o răsplată. 1 Corinteni 3:14

  
 
Să ai bani este visul oricui, chiar și al celor ce pretind că banii nu contează. Ne dorim bani nu pentru că îi iubim, ci pentru că alt­fel nu se poate; nu putem să ne deplasăm fără combustibil sau bilet dacă nu plătim; nu putem avea mâncare dacă nu o cumpărăm și nu putem întreține o familie dacă nu obținem bani.

  Când ești copil, salariul este evaluat doar în funcție de ceea ce obții în dar de la părinți sau de la adulții din viața ta. Însă vine un moment când, în schimbul unui serviciu pe care îl prestăm, primim o recompensă. Cineva ne plătește cu bani pentru serviciul făcut. Este fantastic, suntem neîncrezători. Oare chiar sunt ai mei? Pot să fac ce vreau cu banii mei? Ar trebui să îi dau familiei? Acestea sunt întrebările pe care le avem atunci când primim primul nostru salariu, fie el și sezonier.

  Un gest frumos ar fi ca, atunci când începem să câștigăm primii noștri bani, să ne oferim să contribuim la cheltuielile familiei. E posibil să fie acceptat ajutorul și bine-venit, așa cum se poate să primești încurajarea să faci propriul buget, propriile economii și investiții.

  Când faci parte dintr-o familie, nu ar trebui să consideri că tot ce primești ți se cuvine și că totul este gratuit. Nimeni nu primește ceva pe degeaba și orice avem când suntem copii sau adulți presupune un preț, munca, efortul și sacrificiul cuiva. Este o dovadă de maturitate în gândire să realizezi costurile unei vieți normale. O viață normală înseamnă să ai haine, mâncare și adăpost. Gândește-te că unu din trei locuitori ai planetei nu trăiește o viață normală, nu are ceva din cele trei, poate nici măcar adăpost nu are.

  De gândit astăzi:

  În mod sigur, Dumnezeu ne ajută și prin faptul că avem modalități oneste de a ne câștiga existența. E un motiv suficient de bun să mulțumim pentru că putem câștiga bani de undeva. Și mai putem face un lucru: să vedem dacă cineva din apropierea noastră duce lipsă și să ajutăm cu ceva din ceea ce avem noi.

  Primul salariu - Devoțional tineri. În mod sigur, Dumnezeu ne ajută și prin faptul că avem modalități oneste de a ne câștiga existența. E un motiv suficient de bun să mulțumim pentru că putem câștiga bani de undeva. Și mai putem face un lucru: să vedem dacă cineva din apropierea noastră duce lipsă și să ajutăm cu ceva din ceea ce avem noi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...