Locul întâi pe podium

Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl: şi orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Ioan 14:12,13


 
La olimpiadă sau la un simplu campionat de fotbal în curtea școlii, ocuparea unui loc pe podium este ceva cu totul special. Iar dacă ne gândim la primul loc pe podium, nu putem decât să avem în minte un campion. Campionii ajung în vârf după eforturi constante și după o luptă îndelungată. Erou poți să devii și într-o clipă specială, dar un campion ajunge la succes după antrenament și autodepășire de lungă durată. Când țintești să ocupi un loc pe podium, ești conștient că va trebui să îți faci și să respecți un program; știi că va trebui să renunți la diferite plăceri și pasiuni. Pentru a ajunge pe podium, trebuie să depășești recorduri și performanțe existente și este nevoie de voință antrenată. În cele mai multe cazuri, oamenii nu devin campioni pentru că nici măcar nu și-au propus. Din întâmplare nu ne trezim că ajungem la un premiu. La întâmplare cresc doar buruienile.

Apostolul Pavel compară lupta creștinului cu o cursă pentru un premiu. Ceea ce face specială cursa alergării spre cer față de alte curse este faptul că există un loc întâi pe podium pentru fiecare alergător. Nu trebuie ca cineva să abandoneze sau să piardă pentru ca un altul să devină campion. E adevărat că cei orgolioși, care vor să fie singurii câștigători, nu prea au ce căuta la o astfel de cursă, în rest, oricine este bine-venit.

Sfânta Scriptură este un fel de manual pentru antrenament; are reguli, prezintă exemple și metode. Îl avem în ea pe cel mai mare campion, Isus Hristos. Învățăm direct de la El tot ce ne trebuie pentru o cursă curată, constantă și încununată de reușită. El a participat la această cursă a vieții tocmai pentru cei ca mine și ca tine. Știm de la El că este posibil și că avem tot ajutorul din partea Cerului.

De gândit astăzi:

Foarte interesant este și faptul că ziua de azi face parte din marea cursă. Aleargă corect, cu gândul la Dumnezeu, care te așteaptă cu premiul pregătit, și gândește-te că a ajuta și pe alții să alerge bine este un câștig, și nicidecum o pierdere.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor