Articolul precedentMai sus decât vulturul
    Articolul următorFără comparație

    Locul întâi pe podium

    Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl: şi orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Ioan 14:12,13

    
 
La olimpiadă sau la un simplu campionat de fotbal în curtea școlii, ocuparea unui loc pe podium este ceva cu totul special. Iar dacă ne gândim la primul loc pe podium, nu putem decât să avem în minte un campion. Campionii ajung în vârf după eforturi constante și după o luptă îndelungată. Erou poți să devii și într-o clipă specială, dar un campion ajunge la succes după antrenament și autodepășire de lungă durată. Când țintești să ocupi un loc pe podium, ești conștient că va trebui să îți faci și să respecți un program; știi că va trebui să renunți la diferite plăceri și pasiuni. Pentru a ajunge pe podium, trebuie să depășești recorduri și performanțe existente și este nevoie de voință antrenată. În cele mai multe cazuri, oamenii nu devin campioni pentru că nici măcar nu și-au propus. Din întâmplare nu ne trezim că ajungem la un premiu. La întâmplare cresc doar buruienile.

    Apostolul Pavel compară lupta creștinului cu o cursă pentru un premiu. Ceea ce face specială cursa alergării spre cer față de alte curse este faptul că există un loc întâi pe podium pentru fiecare alergător. Nu trebuie ca cineva să abandoneze sau să piardă pentru ca un altul să devină campion. E adevărat că cei orgolioși, care vor să fie singurii câștigători, nu prea au ce căuta la o astfel de cursă, în rest, oricine este bine-venit.

    Sfânta Scriptură este un fel de manual pentru antrenament; are reguli, prezintă exemple și metode. Îl avem în ea pe cel mai mare campion, Isus Hristos. Învățăm direct de la El tot ce ne trebuie pentru o cursă curată, constantă și încununată de reușită. El a participat la această cursă a vieții tocmai pentru cei ca mine și ca tine. Știm de la El că este posibil și că avem tot ajutorul din partea Cerului.

    De gândit astăzi:

    Foarte interesant este și faptul că ziua de azi face parte din marea cursă. Aleargă corect, cu gândul la Dumnezeu, care te așteaptă cu premiul pregătit, și gândește-te că a ajuta și pe alții să alerge bine este un câștig, și nicidecum o pierdere.

    Locul întâi pe podium - Devoțional tineri. Foarte interesant este și faptul că ziua de azi face parte din marea cursă. Aleargă corect, cu gândul la Dumnezeu, care te așteaptă cu premiul pregătit, și gândește-te că a ajuta și pe alții să alerge bine este un câștig, și nicidecum o pierdere.
    Daniel Chirileanu
    Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

    Din aceeași categorie

    Primii patru oameni din lume

    Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

    Patru linii la sigla Fiat

    E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

    Motorul în patru timpi

    Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

    Porunca a patra

    Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

    Publicate astăzi

    Primii patru oameni din lume

    Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

    În fiecare zi, un capitol

    Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

    Dreptatea

    Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

    Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

    Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

    Jellem, amit a világ elismer

    "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...