Articolul precedentTeam building
  Articolul următorSă iubești aproapele

  Primul necaz – primul eveniment fericit

  Şi, dacă suntem copii, suntem şi moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună-moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviți împreună cu El. Romani 8:17

  
 
Psihologii afirmă că oamenii memorează mult mai intens aspectele negative din viață decât pe cele pozitive.

  Ținem minte multă vreme o jignire sau un necaz, însă uităm ușor binecuvântările, vorbele frumoase și întâmplările fericite. Când refacem drumul amintirilor, rememorăm ușor necazurile prin care am trecut. Se pare că ne amintim mai lesne de un eveniment nefericit din trecut decât de unul luminos, pozitiv.

  Chiar și lecțiile din viața noastră sunt legate mai mult de lucruri dureroase decât de momente bune. Uneori, chiar și Dumnezeu este nevoit să accepte în viața noastră lucruri triste și neplăcute pentru a ne ajuta să înțelegem ori să ne însușim anumite lecții importante.

  Dacă noi am fi la fel de receptivi și gata să facem schimbări și atunci când ceva bun ni se întâmplă, El ar fi foarte fericit să ne formeze în acest fel deprinderile, însă noi alegem mereu și mereu varianta dureroasă. Practic, Îl limităm în acțiunile Lui.

  Schimbarea acestei situații nu se poate face de la sine, ci numai în mod conștient și cu voință sprijinită de Dumnezeu prin Duhul Lui. În calitate de copii ai Săi, ar trebui să răspundem la o astfel de provocare și să prețuim mai mult binecuvântările. Să ne întrebăm atunci când ne e bine ori primim ceva bun: „Ce aș putea să schimb sau oare ce mesaj vrea Dumnezeu să-mi transmită prin acest eveniment fericit?” Dacă lucrurile frumoase din viața noastră ar rămâne mai mult în minte și am exersa recunoștința puțin mai mult decât o facem acum, lui Dumnezeu I-ar fi mai ușor să planteze în inima noastră firele caracterului Său și ar fi mai plăcut să lucreze în noi schimbările pentru o împărăție a binelui în exclusivitate. În cer nu va mai putea să ne formeze decât prin gesturi plăcute și pozitive.

  De gândit astăzi:

  Dacă am alege să valorificăm binele pe care îl aduce în viața noastră, El nu ar mai fi nevoit să permită lecțiilor neplăcute să prelucreze caracterul nostru. Fii atent astăzi și învață o lecție din ceea ce primești!

  Primul necaz - primul eveniment fericit - Devoțional tineri. Dacă am alege să valorificăm binele pe care îl aduce în viața noastră, El nu ar mai fi nevoit să permită lecțiilor neplăcute să prelucreze caracterul nostru. Fii atent astăzi și învață o lecție din ceea ce primești!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...