Articolul precedentUn zbor prin aer
  Articolul următorRăzbunarea Interzisă

  Primul născut

  Căci toți cei ce sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Romani 8:14

  
 
În orice familie există un prim născut. În acțiunea de eliberare a israeliților din Egipt au murit toți întâii născuți ai egiptenilor. Practic, fiecare familie plângea pe cineva. În casele israeliților, care marcaseră ușiorii ușii cu sângele jertfei, au fost protejați întâii născuți, rămânând astfel în viață. Mai târziu, în procedurile de la sanctuar, leviții au fost aleși ca înlocuitori simbolici ai celor cruțați de urgie.

  O caracteristică a întâilor născuți este responsabilitatea. Nu doar moștenirea, dar și bunul mers al membrilor unei familii este legat de primul născut. Acesta ar trebui să se bucure de respect și de ascultare, în timp ce el ar trebui să manifeste grijă, atenție și ocrotire pentru cei mai mici.

  Nu întâmplător Mântuitorul Se recomandă a fi Fratele nostru mai mare. Prin aceasta, El Se declară responsabil pentru noi și ocrotitorul nostru, dar ne și asigură că putem apela oricând la El ca la un frate mai mare.

  Dacă ești întâiul născut dintre frații tăi, știi ce mult simți nevoia să-i protejezi pe cei din familia ta. Dacă ai un frate sau o soră mai mare, știi cât de mult te încurajează sentimentul că te poți baza pe cineva care ar face totul pentru tine. Ai curajul să te avânți mai departe, știind că poți cere ajutor; și, dacă s-ar muta munții din loc, fratele tău ori sora ta mai mare îți va fi sprijin și salvare. Fiecare dintre noi are nevoie să se bazeze pe altcineva ca pe un frate sau o soră mai mare. Gândește-te mai mult la cei care arată mereu disponibilitatea de a oferi ajutor și de a spune prezent atunci când e nevoie.

  De gândit astăzi:

  Iată un lucru pe care îl poți încerca: privește în jurul tău, în cercul tău, și vezi cine tânjește după sprijin și ocrotire; observă cine pare a trece singur prin viață și oferă-i puțină speranță și sprijin. Gândește-te cum ar vrea Isus, Fratele tău mai mare, să procedezi cu acea persoană și fă conform simțămintelor inspirate de acest gând.

  Primul născut - Devoțional tineri. Iată un lucru pe care îl poți încerca: privește în jurul tău, în cercul tău, și vezi cine tânjește după sprijin și ocrotire; observă cine pare a trece singur prin viață și oferă-i puțină speranță și sprijin. Gândește-te cum ar vrea Isus, Fratele tău mai mare, să procedezi cu acea persoană și fă conform simțămintelor inspirate de acest gând.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...