Articolul precedentMângâiere în necaz
  Articolul următorOrdinea îți poate salva viața

  Porunca întâi din decalog

  Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții. Ioan 8:12

  
 
Să ne imaginăm că mergem pe un drum spre vârful unui munte înalt. Șoseaua urcă șerpuind și pare foarte îngustă, periculoasă în unele locuri. Dacă există parapet de protecție la marginea drumului înspre prăpastie, sentimentul poate fi unul de siguranță, dar, dacă lipsește parapetul, emoțiile și teama se vor amplifica. E posibil chiar să nu mai avem curajul să circulăm printr-o astfel de zonă.

  Ei bine, imaginează-ți că, pe drumul spre Împărăția lui Dumnezeu, poruncile au rolul de parapet, ca să nu cădem în prăpastie. Ele nu îngreunează drumul, ci fac acea călătorie să decurgă în siguranță, și nu în teamă sau groază.

  Te-ai întrebat vreodată de ce marea majoritate a oamenilor resping poruncile lui Dumnezeu? Oare ei înțeleg într-adevăr rolul acestora în mântuire? Sau e posibil ca acești oameni să considere poruncile niște bariere, nu o protecție ca să nu cadă în prăpastie? Tot ce se poate. Cert este că Dumnezeu nu ar fi așezat niciodată ceva care să ne îngreuneze mersul în drumul nostru spre El. Dar este cineva care dorește să pună într-o lumină falsă poruncile divine. Acesta este Satana. El ar fi foarte mulțumit dacă noi am călători pe un drum fără repere și fără siguranță, fiind astfel expuși oricând să cădem în prăpastie. Pentru el ar fi o victorie deosebită dacă noi am alege să ignorăm ori să respingem protecția pe care ne-o asigură Dumnezeu prin poruncile Lui.

  Sub aparența unei libertăți iluzorii, de fapt vrăjmașul ne împinge cu toată viteza în prăpastia de lângă drumul nostru. Satana nu se bucură mai mult decât atunci când vede că un om refuză să fie atent la reperele de siguranță oferite de Tatăl nostru prin Legea Lui.

  De gândit astăzi:

  „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău… să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Aceasta este esența poruncilor lui Dumnezeu, așa începe protecția pe drumul nostru spre mântuire. Alege astăzi să fii liber și în siguranță, conducându-te după poruncile divine!

  Porunca întâi din decalog - Devoțional tineri. „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău... să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Aceasta este esența poruncilor lui Dumnezeu, așa începe protecția pe drumul nostru spre mântuire. Alege astăzi să fii liber și în siguranță, conducându-te după poruncile divine!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...