Articolul precedentCând distrugem templul
  Articolul următor„Dulcea” răzbunare

  Sistem audio mono

  Iată legământul pe care-l voi face… : „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor. Ieremia 31:33

  
 
După ce s-a descoperit modalitatea de a cripta și decripta sunetul, pentru a fi transmis la distanță sau înregistrat, lucrurile nu au rămas doar la acel simplu canal (sistemul monofonic), ci evoluția a continuat. Din dorința de a convinge pe cât mai mulți spectatori să vină la sălile de cinema, s-a inventat sistemul stereofonic, apoi cel multicanal, în așa fel încât spectatorul are senzația că sunetul vine exact din direcția vorbitorului sau din locul acțiunii de pe ecran. Mai nou, cei ce își permit din punct de vedere financiar își pot monta un astfel de sistem multicanal chiar și în sufrageria lor.

  La început, sunetul venea dintr-o singură direcție, pe un singur canal. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și crearea posibilității de a transmite pe mai multe canale mesajul, lucrurile au căpătat dimensiuni interesante, astfel că e posibil ca, printre dialogurile sau mesajele directe, evidente, ascultătorul să recepționeze și mesaje mai puțin conștiente. Așa se face că anumite firme interesate de promovarea produselor lor au strecurat, cu ajutorul tehnicii, și mesaje așa-numite „subliminale”. Oamenii se trezesc influențați să ia anumite decizii fără să realizeze pe deplin cum s-a întâmplat acest lucru.

  Sistemul însă nu e chiar nou. Iată un exemplu biblic: Pilat Îl prezintă pe Domnul Isus mulțimii și propune eliberarea Lui, dar mulțimea recepționa două canale: pe un canal auzea propunerea de eliberare, iar pe alt canal auzea un fel de șoapte care îi sugerau să ceară răstignirea. Explicația o avem în cartea Viața lui Iisus, unde se spune că printre oamenii adunați în fața lui Pilat erau și o mulțime de demoni, care îi asmuțeau pe oameni cu strigătul lor ciudat, prin care cereau răstignirea.

  De gândit astăzi:

  Ți s-a întâmplat vreodată să auzi îndemnuri diferite în mintea și în conștiința ta? Nu-i așa că singur nu poți controla acele influențe? Deci, în astfel de situații, mai bine spui stop la tot ce se întâmplă și te rogi stăruitor. Vei simți atunci că începi să auzi din nou clar și doar din direcția lui Dumnezeu.

  Sistem audio mono - Devoțional tineri. Ți s-a întâmplat vreodată să auzi îndemnuri diferite în mintea și în conștiința ta? Nu-i așa că singur nu poți controla acele influențe? Deci, în astfel de situații, mai bine spui stop la tot ce se întâmplă și te rogi stăruitor. Vei simți atunci că începi să auzi din nou clar și doar din direcția lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...