Articolul precedentNeputința înfrântă
  Articolul următorRăzbunarea ideală

  Camera Single

  Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  
 
Lumea în care trăim este extrem de aglomerată. Peste tot dăm de oameni care vor din timpul și din atenția noastră. Uneori, când circulăm cu trenul, căutăm compartimentul în care putem fi doar noi. Dacă mergem la hotel, preferăm o cameră cu un singur pat. Facem acest lucru din mai multe motive: în primul rând, din oboseală socială, nu mai putem să-i ascultăm pe ceilalți, ne sunt suficiente poverile și gândurile noastre, nu le mai vrem și pe ale altora. Un alt motiv este că nu vrem să mai împărțim cu ceilalți nici telecomanda, nici aerul, nici baia etc.

  Societatea în general a ajuns atât de obositoare, încât ne dorim vacanțe cât mai departe și cât mai izolate; când mergem undeva, alegem mașina proprie, și nu transportul în comun; dacă sesizăm apropierea cuiva căruia îi place vorba multă, traversăm pe celălalt trotuar.

  Într-o anumită măsură, dorința de singurătate și intimitate este chiar recomandată. Dacă privim la Mântuitorul, El Se trezea dis-de-dimineață și petrecea singur în meditație și rugăciune mai multe ceasuri. Ucenicii Îl găseau adesea rugându-Se la o parte. El chiar recomandă: „Încuie ușa după tine și roagă-te.” Dar interesant este că, după această porție de singurătate și izolare, Mântuitorul Se amesteca printre oameni și le asculta păsurile, nevoile, îngrijorările. Se pare că El Se retrăgea tocmai pentru a Se pregăti în vederea întâlnirii cu oamenii pe care dorea să-i ajute.

  În momentele Lui de singurătate, El Își reîncărca bateriile și se ruga pentru puterea de care avea nevoie la întâlnirea cu nevoile oamenilor din jurul Său. Este ceva dumnezeiesc să te gândești la ceilalți chiar și atunci când ești singur și să cauți în rugăciune ajutor pentru misiunea ta. A petrece timp singur din când în când nu este o dovadă de egoism, ci una de înțelepciune și de conștiență pe de-o parte a limitelor și a nevoilor personale, pe de altă parte, a rolului pe care vrea Dumnezeu să ni-l asumăm în planurile Lui.

  De gândit astăzi:

  Izolarea și singurătatea trebuie să ne impulsioneze să devenim mai capabili de ajutor, și să nu fie în vederea confortului egoist. Ajută astăzi pe cineva, chiar dacă trebuie doar să-i asculți frământările!

  Camera Single - Devoțional tineri. Izolarea și singurătatea trebuie să ne impulsioneze să devenim mai capabili de ajutor, și să nu fie în vederea confortului egoist. Ajută astăzi pe cineva, chiar dacă trebuie doar să-i asculți frământările!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...