Articolul precedentNu ești singură
  Articolul următorRăzbunare sau iertare

  Prima jucărie

  Vă veți bucura şi vă veți veseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie şi pe poporul lui, în bucurie. Isaia 65:18

  
 
În copilărie, contează foarte mult jucăriile. E adevărat că unii oameni nu se maturizează și consideră tot jucării și mașinile scumpe, și persoanele frumoase, și proprietățile imobiliare, dar asta e o altă poveste.

  Când eram copil, am primit o mașină din tablă, un camion. Din curiozitate, am desfăcut acea mașină să văd ce se ascunde în interior, dar, după dezamăgirea golului descoperit, am mai trăit și necazul că, la remontare, clapetele de prindere ale cabinei s-au rupt și astfel am rămas cu o jucărie nouă stricată. Posibilități de reparație atunci erau cam puține, așa că am regretat mereu curiozitatea mea distructivă.

  Probabil că altfel nu aș fi ținut minte prima mea jucărie.

  Tu îți amintești care a fost prima jucărie? Mai știi cine ți-a oferit-o? Poți rememora sentimentul care te-a încercat la primirea ei? Era ceva ce îți doreai sau a fost o întâmplare?

  De obicei, se întâmplă să primim ceva ce se potrivește dorințelor dăruitorului. Într-un fel, cadourile îl reprezintă mai bine pe dăruitor decât pe primitor. Doar în puține cazuri lucrurile stau invers. Sunt acele cazuri în care o persoană doritoare să ofere un cadou analizează cu atenție pe cel ce va primi cadoul și încearcă să-i cunoască dorințele, afinitățile, preferințele, și apoi alege ceva în concordanță cu aceste lucruri.

  Când ne gândim la cadouri potrivite, cred că numai Dumnezeu reușește să ne surprindă prin ceea ce ne oferă, absolut potrivit cu nevoile și cu dorințele noastre profunde. El cunoaște tainele inimii noastre și tot El poate să aleagă orice cadou Și-ar propune. Uneori, El ne oferă daruri știind că noi facem parte și altora din ele. Când vede că avem intenția de a împărți cu ceilalți, este încurajat să ne ofere diverse binecuvântări, făcând astfel ca bucuria noastră să fie dublă.

  De gândit astăzi:

  Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu este banal sau inutil, nimic nu este la întâmplare. Fii atent la ceea ce îți va oferi astăzi! În primul rând, exprimă-ți recunoștința, apoi împărtășește cu cineva ceea ce ai primit.

  Prima jucărie - Devoțional tineri. Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu este banal sau inutil, nimic nu este la întâmplare. Fii atent la ceea ce îți va oferi astăzi! În primul rând, exprimă-ți recunoștința, apoi împărtășește cu cineva ceea ce ai primit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...