Articolul precedentNu ești singură
  Articolul următorRăzbunare sau iertare

  Prima jucărie

  Vă veți bucura şi vă veți veseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie şi pe poporul lui, în bucurie. Isaia 65:18

  
 
În copilărie, contează foarte mult jucăriile. E adevărat că unii oameni nu se maturizează și consideră tot jucării și mașinile scumpe, și persoanele frumoase, și proprietățile imobiliare, dar asta e o altă poveste.

  Când eram copil, am primit o mașină din tablă, un camion. Din curiozitate, am desfăcut acea mașină să văd ce se ascunde în interior, dar, după dezamăgirea golului descoperit, am mai trăit și necazul că, la remontare, clapetele de prindere ale cabinei s-au rupt și astfel am rămas cu o jucărie nouă stricată. Posibilități de reparație atunci erau cam puține, așa că am regretat mereu curiozitatea mea distructivă.

  Probabil că altfel nu aș fi ținut minte prima mea jucărie.

  Tu îți amintești care a fost prima jucărie? Mai știi cine ți-a oferit-o? Poți rememora sentimentul care te-a încercat la primirea ei? Era ceva ce îți doreai sau a fost o întâmplare?

  De obicei, se întâmplă să primim ceva ce se potrivește dorințelor dăruitorului. Într-un fel, cadourile îl reprezintă mai bine pe dăruitor decât pe primitor. Doar în puține cazuri lucrurile stau invers. Sunt acele cazuri în care o persoană doritoare să ofere un cadou analizează cu atenție pe cel ce va primi cadoul și încearcă să-i cunoască dorințele, afinitățile, preferințele, și apoi alege ceva în concordanță cu aceste lucruri.

  Când ne gândim la cadouri potrivite, cred că numai Dumnezeu reușește să ne surprindă prin ceea ce ne oferă, absolut potrivit cu nevoile și cu dorințele noastre profunde. El cunoaște tainele inimii noastre și tot El poate să aleagă orice cadou Și-ar propune. Uneori, El ne oferă daruri știind că noi facem parte și altora din ele. Când vede că avem intenția de a împărți cu ceilalți, este încurajat să ne ofere diverse binecuvântări, făcând astfel ca bucuria noastră să fie dublă.

  De gândit astăzi:

  Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu este banal sau inutil, nimic nu este la întâmplare. Fii atent la ceea ce îți va oferi astăzi! În primul rând, exprimă-ți recunoștința, apoi împărtășește cu cineva ceea ce ai primit.

  Prima jucărie - Devoțional tineri. Nimic din ceea ce vine de la Dumnezeu nu este banal sau inutil, nimic nu este la întâmplare. Fii atent la ceea ce îți va oferi astăzi! În primul rând, exprimă-ți recunoștința, apoi împărtășește cu cineva ceea ce ai primit.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.