Articolul precedentVictoria asupra dulciurilor
  Articolul următorCel mai bun Tâmplar

  Șir indian

  Nu te teme, robul Meu… , zice Domnul; căci Eu sunt cu tine. Ieremia 46:28

  
 
Vedem peste tot coloane de oameni, formații sportive sau militare. Se deplasează aliniați sau grupați după niște criterii. Dar sunt momente când funcționează un singur model: în șir indian. Șirul indian înseamnă unul în spatele celuilalt și era folosit mai ales la parcurgerea potecilor de munte înguste și periculoase, acolo unde abia încăpea câte o persoană. În acest tip de formație nu se fac depășiri și nimeni nu dublează pe altcineva. În fruntea șirului este de obicei cel care cunoaște drumul cel mai bine, iar la sfârșit este cel mai puternic din grup, care nu lasă în urmă pe nimeni.

  În descrierea călătoriei creștinului, E.G. White descrie deplasarea credincioșilor prin locurile prăpăstioase și înguste ca fiind făcută în șir indian, unul câte unul. Deși s-ar părea că într-o situație de risc e nevoie să ne mișcăm în grup, în realitate, fiecare trebuie să o facă pe cont propriu și în directă dependență de Dumnezeu. El este singurul care poate merge alături de noi atunci când ne simțim ori chiar rămânem singuri. El poate să ne poarte pe brațele Lui atunci când, pe drumul vieții, întâmplările devin periculoase. Dacă Îl alegem drept Prieten, El va fi mereu alături de noi. Ne va arăta drumul, ne va susține să nu cădem și ne va însoți în permanență.

  Nimic din viața noastră nu este mai important decât o relație personală, unică cu Mântuitorul și Ocrotitorul nostru. În multe alte privințe putem să ne bazăm pe părinți, pe colegi sau pe prieteni, dar în lupta spirituală și în ce privește încercările gândurilor noastre, doar Duhul lui Dumnezeu poate să ne asiste; doar El înțelege pe deplin frământările, întrebările și temerile noastre; în plus, El nu obosește să ne ajute și să răspundă prezent la cererile noastre stăruitoare.

  De gândit astăzi:

  Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!

  Șir indian - Devoțional tineri. Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...