Articolul precedentVictoria asupra dulciurilor
  Articolul următorCel mai bun Tâmplar

  Șir indian

  Nu te teme, robul Meu… , zice Domnul; căci Eu sunt cu tine. Ieremia 46:28

  
 
Vedem peste tot coloane de oameni, formații sportive sau militare. Se deplasează aliniați sau grupați după niște criterii. Dar sunt momente când funcționează un singur model: în șir indian. Șirul indian înseamnă unul în spatele celuilalt și era folosit mai ales la parcurgerea potecilor de munte înguste și periculoase, acolo unde abia încăpea câte o persoană. În acest tip de formație nu se fac depășiri și nimeni nu dublează pe altcineva. În fruntea șirului este de obicei cel care cunoaște drumul cel mai bine, iar la sfârșit este cel mai puternic din grup, care nu lasă în urmă pe nimeni.

  În descrierea călătoriei creștinului, E.G. White descrie deplasarea credincioșilor prin locurile prăpăstioase și înguste ca fiind făcută în șir indian, unul câte unul. Deși s-ar părea că într-o situație de risc e nevoie să ne mișcăm în grup, în realitate, fiecare trebuie să o facă pe cont propriu și în directă dependență de Dumnezeu. El este singurul care poate merge alături de noi atunci când ne simțim ori chiar rămânem singuri. El poate să ne poarte pe brațele Lui atunci când, pe drumul vieții, întâmplările devin periculoase. Dacă Îl alegem drept Prieten, El va fi mereu alături de noi. Ne va arăta drumul, ne va susține să nu cădem și ne va însoți în permanență.

  Nimic din viața noastră nu este mai important decât o relație personală, unică cu Mântuitorul și Ocrotitorul nostru. În multe alte privințe putem să ne bazăm pe părinți, pe colegi sau pe prieteni, dar în lupta spirituală și în ce privește încercările gândurilor noastre, doar Duhul lui Dumnezeu poate să ne asiste; doar El înțelege pe deplin frământările, întrebările și temerile noastre; în plus, El nu obosește să ne ajute și să răspundă prezent la cererile noastre stăruitoare.

  De gândit astăzi:

  Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!

  Șir indian - Devoțional tineri. Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...