Articolul precedentCerul este destinația mea
  Articolul următorBinecuvântarea 1

  Uniforma

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1:12

  
 
Multe organizații impun purtarea uniformei. Uniforma este întâlnită la școală, la instituțiile statului, la echipele sportive sau în diverse firme. Scopul este multiplu: să transmită apartenența la un grup; să confere autoritate și prestanță; să mențină cel puțin în aparență o relație de egalitate între membrii grupului sau chiar de înregimentare, supunere față de o autoritate comună. De-a lungul timpului, oamenii au luptat împotriva înregimentării și a uniformizării. Au fost diverse perioade și curente în care tot ce părea a fi uniformă era distrus și atacat. Acolo unde existau reguli, acestea erau în mod deliberat încălcate și se instala anarhia. Dar, cu toate eforturile sale, omul nu a reușit decât să înlocuiască o formă de înregimentare și uniformizare cu altă formă, de obicei mai crâncenă și mai obligatorie.

  Astăzi, întreaga lume este un fel de sat global; comerțul a uniformizat populațiile. Politica și interesele economice au uniformizat societățile, indiferent de țări sau continente. Un termen foarte folosit astăzi este „multinațional”. Există societăți, firme, organizații multinaționale. Aceste multinaționale uniformizează comportamentul, vestimentația, limbajul și chiar filozofia de viață. Oriunde te duci, vei găsi aceleași modele (poate doar calitatea stofei diferă).

  Nu este un lucru rău acesta, dar poate deveni periculos atunci când ne oprește să mai luăm propriile decizii, mai ales în ce privește viața noastră profundă, spirituală, în chestiuni de conștiință. Adesea, oamenii au tendința de a le dicta celorlalți ce să gândească și ce nu, ce să creadă ori să respecte. Se întâmplă acest lucru sub diferite pretexte: siguranța ta, iubirea, rușinea sau autoritatea. Dumnezeu a plătit cu viața Fiului Său libertatea noastră de alegere. Prin urmare, este ceva cu totul special și trebuie respectată.

  De gândit astăzi:

  Privește azi mai cu atenție și vezi ce modele de vorbire, de comportament sau de gândire te influențează puternic. Găsește ceva care să fie doar al tău și recâștigă-ți unicitatea!

  Uniforma - Devoțional tineri. Privește azi mai cu atenție și vezi ce modele de vorbire, de comportament sau de gândire te influențează puternic. Găsește ceva care să fie doar al tău și recâștigă-ți unicitatea!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...