Articolul precedentCerul este destinația mea
  Articolul următorBinecuvântarea 1

  Uniforma

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1:12

  
 
Multe organizații impun purtarea uniformei. Uniforma este întâlnită la școală, la instituțiile statului, la echipele sportive sau în diverse firme. Scopul este multiplu: să transmită apartenența la un grup; să confere autoritate și prestanță; să mențină cel puțin în aparență o relație de egalitate între membrii grupului sau chiar de înregimentare, supunere față de o autoritate comună. De-a lungul timpului, oamenii au luptat împotriva înregimentării și a uniformizării. Au fost diverse perioade și curente în care tot ce părea a fi uniformă era distrus și atacat. Acolo unde existau reguli, acestea erau în mod deliberat încălcate și se instala anarhia. Dar, cu toate eforturile sale, omul nu a reușit decât să înlocuiască o formă de înregimentare și uniformizare cu altă formă, de obicei mai crâncenă și mai obligatorie.

  Astăzi, întreaga lume este un fel de sat global; comerțul a uniformizat populațiile. Politica și interesele economice au uniformizat societățile, indiferent de țări sau continente. Un termen foarte folosit astăzi este „multinațional”. Există societăți, firme, organizații multinaționale. Aceste multinaționale uniformizează comportamentul, vestimentația, limbajul și chiar filozofia de viață. Oriunde te duci, vei găsi aceleași modele (poate doar calitatea stofei diferă).

  Nu este un lucru rău acesta, dar poate deveni periculos atunci când ne oprește să mai luăm propriile decizii, mai ales în ce privește viața noastră profundă, spirituală, în chestiuni de conștiință. Adesea, oamenii au tendința de a le dicta celorlalți ce să gândească și ce nu, ce să creadă ori să respecte. Se întâmplă acest lucru sub diferite pretexte: siguranța ta, iubirea, rușinea sau autoritatea. Dumnezeu a plătit cu viața Fiului Său libertatea noastră de alegere. Prin urmare, este ceva cu totul special și trebuie respectată.

  De gândit astăzi:

  Privește azi mai cu atenție și vezi ce modele de vorbire, de comportament sau de gândire te influențează puternic. Găsește ceva care să fie doar al tău și recâștigă-ți unicitatea!

  Uniforma - Devoțional tineri. Privește azi mai cu atenție și vezi ce modele de vorbire, de comportament sau de gândire te influențează puternic. Găsește ceva care să fie doar al tău și recâștigă-ți unicitatea!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...