Articolul precedentUn vas de cinste
  Articolul următorBinecuvântarea 2

  De unul singur

  Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul… , căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleșii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor. Isaia 65:21,22

  
 
Ți s-a întâmplat să pleci de acasă fără să spui cuiva? Ai simțit nevoia să nu mai fie nimeni în apropiere și să nu fii văzut, analizat sau obligat să te comporți într-un fel anume?

  Cum a fost atunci când ai încercat ceva dificil și complicat fără a te baza pe altcineva sau fără a cere ajutorul altora? Ai construit ceva doar tu? Ai realizat o performanță care ținea doar de tine? Cum a fost? Cum te-ai simțit? Nu-i așa că a fost ca o mare victorie și aproape că ți-ai oferit o diplomă de merit pentru realizarea ta?

  Uneori, facem lucruri mai mari sau mai mici și atunci când privim la ele ni se par superbe, incomparabile, deși, în realitate, nu sunt chiar cele mai reușite. De ce se întâmplă să ne placă un lucru imperfect mai mult decât unul fără cusur? Ne place pentru că ceva din noi este investit acolo. O reparație făcută de noi valorează mai mult decât a unui profesionist și o construcție ridicată cu mâinile noastre valorează mai mult decât un palat făcut de o firmă de renume. Este firesc să se întâmple așa pentru că noi suntem creați cu nevoia de a valorifica potențialul nostru și cu dorința de a pune ceva din ființa noastră în lumea de lângă noi.

  Nu este o încumetare să vrem realizarea unor lucruri și nici o dovadă de zgârcenie dacă dorim să reparăm noi un obiect stricat, ci, dimpotrivă, este o cale foarte bună de a ne dezvolta și de a ne oferi sentimentul de împlinire. Din cauza consumismului, astăzi există o practică destul de generală: dacă ceva nu mai funcționează perfect, este aruncat la gunoi și înlocuit cu altceva mai nou. Totul pleacă de la comoditate și de la capcana numită „upgrade”, dar care ne costă foarte scump și ne face să renunțăm la lucruri ce pot fi reparate sau doar întreținute.

  De gândit astăzi:

  Încearcă să repari ceva ori să realizezi un proiect cât de mic. Te vei simți mai împlinit decât dacă îl cumperi. Apostolul Pavel prefera să realizeze lucruri cu mâna lui; făcea corturi.

  De unul singur - Devoțional tineri. Încearcă să repari ceva ori să realizezi un proiect cât de mic. Te vei simți mai împlinit decât dacă îl cumperi. Apostolul Pavel prefera să realizeze lucruri cu mâna lui; făcea corturi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Clasa în care ai un diriginte și mai mulți profesori

  Dacă, la o analiză personală, ajungi la concluzia că ceva te împiedică să vezi cu ochi buni o persoană sau dacă simți rețineri în privința cuiva, nu ignora trăirea respectivă, caută modalități de a elimina antipatia și resentimentele. Vezi de ce nu poți suporta pe cineva, apoi abordează acele lucruri cât sunt încă la stadiul de început. Ține minte ce spune Biblia: „Biruiește răul prin bine!”

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...