Articolul precedentUn vas de cinste
  Articolul următorBinecuvântarea 2

  De unul singur

  Vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul… , căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleșii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor. Isaia 65:21,22

  
 
Ți s-a întâmplat să pleci de acasă fără să spui cuiva? Ai simțit nevoia să nu mai fie nimeni în apropiere și să nu fii văzut, analizat sau obligat să te comporți într-un fel anume?

  Cum a fost atunci când ai încercat ceva dificil și complicat fără a te baza pe altcineva sau fără a cere ajutorul altora? Ai construit ceva doar tu? Ai realizat o performanță care ținea doar de tine? Cum a fost? Cum te-ai simțit? Nu-i așa că a fost ca o mare victorie și aproape că ți-ai oferit o diplomă de merit pentru realizarea ta?

  Uneori, facem lucruri mai mari sau mai mici și atunci când privim la ele ni se par superbe, incomparabile, deși, în realitate, nu sunt chiar cele mai reușite. De ce se întâmplă să ne placă un lucru imperfect mai mult decât unul fără cusur? Ne place pentru că ceva din noi este investit acolo. O reparație făcută de noi valorează mai mult decât a unui profesionist și o construcție ridicată cu mâinile noastre valorează mai mult decât un palat făcut de o firmă de renume. Este firesc să se întâmple așa pentru că noi suntem creați cu nevoia de a valorifica potențialul nostru și cu dorința de a pune ceva din ființa noastră în lumea de lângă noi.

  Nu este o încumetare să vrem realizarea unor lucruri și nici o dovadă de zgârcenie dacă dorim să reparăm noi un obiect stricat, ci, dimpotrivă, este o cale foarte bună de a ne dezvolta și de a ne oferi sentimentul de împlinire. Din cauza consumismului, astăzi există o practică destul de generală: dacă ceva nu mai funcționează perfect, este aruncat la gunoi și înlocuit cu altceva mai nou. Totul pleacă de la comoditate și de la capcana numită „upgrade”, dar care ne costă foarte scump și ne face să renunțăm la lucruri ce pot fi reparate sau doar întreținute.

  De gândit astăzi:

  Încearcă să repari ceva ori să realizezi un proiect cât de mic. Te vei simți mai împlinit decât dacă îl cumperi. Apostolul Pavel prefera să realizeze lucruri cu mâna lui; făcea corturi.

  De unul singur - Devoțional tineri. Încearcă să repari ceva ori să realizezi un proiect cât de mic. Te vei simți mai împlinit decât dacă îl cumperi. Apostolul Pavel prefera să realizeze lucruri cu mâna lui; făcea corturi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...