Profesorul cu gradul întâi

Așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință; … şi să cunoașteți dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava… în vecii vecilor! Amin. Efeseni 3:17,19-21


 
Ca și în alte profesii, drumul spre o performanță completă necesită eforturi, teste și decizii importante. Gradele de cunoaștere și experiență se obțin în timp și presupun perseverență. Un profesor, spre exemplu, va pregăti multe generații și va traversa de multe ori programa școlară până când o autoritate îl va credita cu un rang de profesionist incontestabil. Când se întâmplă acest lucru, se numește că acel profesor a obținut „gradul”. Deținerea unui grad corespunde cu experiența în a preda lecții; înseamnă că ai învățat să înțelegi generații diferite și ai, pe deasupra, capacitatea de a evalua corect performanțele elevilor de care răspunzi.

Ca multe alte ocupații, și profesia de învățător sau de profesor este una vocațională; trebuie să ai și să dezvolți un anumit fel de pasiune și plăcere de a face această meserie.

Să ai vocație înseamnă nu doar plăcere, ci și atașament, iubire pentru cei pe care îi educi.

Pe vremuri, a apărut un Învățător cu totul special: învăța pe oricine, iar remarca celor învățați de El era „ne învață cu putere”. Nu doar cunoștințele dau putere unui profesor, ci și dedicarea și iubirea față de cei pe care îi învață. Marele Învățător, cum mai era numit Isus, îi iubea profund pe oameni și îi înțelegea atunci când le explica adevărurile esențiale. El nu pierdea vremea cu informații neimportante și, mai ales, vorbea din toată inima, orice ar fi spus. Acest lucru se simțea pretutindeni.

De gândit astăzi:

Dacă citești evangheliile, vei simți și tu puterea cuvintelor Lui. Important este să citești și să-ți lași gândul să completeze tabloul. Imaginează-ți cum stătea așezat între oamenii simpli sau între copii. Nu Se grăbea, nu Se arăta deranjat de joaca sau de întrebările lor. Spune Evanghelia că îi privea pe cei din fața Lui și îi iubea. Imaginează-ți că ești acolo, că El te privește cu iubire și te învață. Ce crezi că ar avea să-ți spună?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor