Articolul precedentLupta pentru control
  Articolul următorRugăciunea mea pentru tine

  Prima ediție (princeps)

  Veți cunoaște adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. Ioan 8:32

  
 
Ediția „princeps” (după expresia latină editio princeps) este prima ediție tipărită a unei opere literare, care a existat anterior doar ca manuscris și a circulat în unele cazuri doar sub formă de exemplare copiate manual. Astăzi se practică un comerț profitabil cu edițiile princeps ale diferitelor cărți. Sunt foarte atent conservate sau restaurate și, evident, foarte bine păzite în vederea comercializării sau a păstrării sub formă de tezaur.

  Pentru necunoscători, ediția princeps nu înseamnă mai mult decât o carte veche, eventual degradată, dar pentru cei ce le știu valoarea, aceste opere pot fi adevărate comori.

  Se pune mare preț pe vechimea și autenticitatea unei lucrări literare.

  Interesant, ba chiar ciudat, este că unele astfel de opere nici măcar nu mai corespund adevărului și realității actuale (sunt, spre exemplu, colecții de legi și reguli depășite sau istorii dovedite false, dar care încă sunt evaluate foarte scump). Există însă o carte foarte veche, care este păstrată doar ca un fel de obiect sacru. Biblia este ceva atât de prezent, încât mulți oameni au primit-o gratuit. Deși reprezintă și conține adevăruri permanent valabile și, pe măsură ce trece vremea, devine tot mai actuală, Biblia este prețuită în foarte multe case doar ca obiect cu valoare de ritual. O păstrăm în casă ca pe un talisman aducător de binecuvântare; o folosim la jurăminte ca pe o garanție; o oferim altora ca pe o bucată din Împărăția cerurilor. Dar, din nefericire, rolul ei cel mai important este ignorat. Scriptura este Cuvântul pe care mi-l spune Dumnezeu mie.

  De gândit astăzi:

  Ai reușit să citești un fragment din Scriptură astăzi? Ce te împiedică să îți iei câteva minute și să te hrănești din Cuvântul lui Dumnezeu? Te trezești prea târziu și apoi ești în întârziere? Ți se pare că ar fi un sfert de oră pierdut? Sau pur și simplu nu ți-ai făcut un astfel de plan până acum? Gândește-te bine și, cum toate au un început, poate că acum este momentul să te oprești la Biblie.

  Prima ediție (princeps) - Devoțional tineri. Ai reușit să citești un fragment din Scriptură astăzi? Ce te împiedică să îți iei câteva minute și să te hrănești din Cuvântul lui Dumnezeu? Te trezești prea târziu și apoi ești în întârziere? Ți se pare că ar fi un sfert de oră pierdut? Sau pur și simplu nu ți-ai făcut un astfel de plan până acum? Gândește-te bine și, cum toate au un început, poate că acum este momentul să te oprești la Biblie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...