Articolul precedentLanterna
  Articolul următorUniți spre casă!

  Primul cuvânt rostit

  În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul… El mi-a auzit glasul şi strigătul meu a ajuns la urechile Lui. 2 Samuel 22:7

  
 
Există câteva momente-reper în viața cuiva: primul țipăt (la naștere), primul pas, primul cuvânt. Uneori părinții sunt în concurență cu privire la primul cuvânt rostit de copilul lor. Mama consideră firesc să audă numele ei, tatăl trage nădejde că el va fi primul strigat și chiar bunicii speră că ei vor avea întâietate. Realitatea arată că, de multe ori, primul cuvânt este neinteligibil și rostit chiar fără asistență, dar nu mai contează. Important pentru părinți este să audă glasul copilului lor și memorează acest timbru ca pe cea mai specială melodie din univers.

  Evident că noi nu ne amintim primul cuvânt rostit în pruncie, dar mai sunt multe ocazii pentru primul cuvânt: rostim un prim cuvânt la școală, rostim un prim cuvânt când ne îndrăgostim de cineva, rostim un prim cuvânt după botez sau după absolvirea unei școli. Uneori sunt reținute aceste prime cuvinte, alteori trec în uitare.

  Mai important decât primul nostru cuvânt este momentul și cuvântul prin care L-am întâlnit pentru prima dată pe Dumnezeu. Prin ce anume și când ne-a cucerit prezența Lui? Ne mai aducem aminte? Ce anume din vorbele Lui ne-a impresionat atât de mult, încât ne-am decis că vom fi ai Lui? Sau poate încă nu ai auzit acel cuvânt? I-ai oferit ocazia lui Dumnezeu de a-ți spune ceva? Te-ai oprit din frământările și alergările tale și L-ai lăsat să îți vorbească? Ce ți-ai dori să auzi întâi de la El? Iubire? Iertare? Prietenie? Acceptare? Ocrotire?

  De gândit astăzi:

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Primul cuvânt rostit - Devoțional tineri. Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...