Articolul precedentRenunță la sare!
  Articolul următorCând te-ai pierdut ultima dată?

  Primul zbor

  În ziua când Te-am chemat, Te-ai apropiat şi ai zis: „Nu te teme!” Doamne, Tu ai apărat pricina sufletului meu, mi-ai răscumpărat viața! Plângerile 3:57,58

  
 
Prin zbor inaugural, sau primul zbor al unei aeronave, se înțelege prima ocazie cu care aeronava se ridică în aer prin mijloace proprii. Este un eveniment similar cu lansarea inaugurală a unui vas. Zborul inaugural al unui nou tip de aeronavă este întotdeauna un moment istoric. De asemenea, este și un moment periculos, pentru că, în general, caracteristicile exacte de manevrabilitate ale aeronavei sunt necunoscute. Zborul inaugural este aproape întotdeauna încredințat unui pilot de încercare foarte experimentat. În timpul primului zbor, noul tip de aeronavă este acompaniat adesea de un avion de supraveghere (de obicei, un avion de vânătoare), care are rolul de a verifica parametrii regimului de zbor ca: altitudinea, viteza față de aer etc. Zborul inaugural este doar o etapă în dezvoltarea unui tip de avion.

  Într-un fel, și experiența de viață a oamenilor este similară. Părinții nu știu ce vor face copiii lor când pleacă singuri de acasă ori când conduc pentru prima dată mașina familiei fără a fi însoțiți. Prima plecare este un fel de test. Abia acum se văd capacitățile, puterea de a lua decizii și simțul orientării. Este, cel puțin pentru părinți, un mare motiv de emoții.

  Îți poți imagina cum este pentru Dumnezeu libertatea pe care o avem de a face conform alegerilor noastre în viață. Libertatea noastră L-a costat pe El viața. În fiecare zi, ca un părinte, El tremură de emoție pentru deciziile pe care le luăm. Cu atât mai mult cu cât El și poate prevedea unde vom merge și ce vom face. Pentru El, noi suntem mereu la primul pas, ne comportăm ca și cum am fi la primul zbor de încercare.

  De gândit astăzi:

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul zbor - Devoțional tineri. Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...