Primul pas al tău

„Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veți fi fii şi fiice”, zice Domnul cel Atotputernic. 2 Corinteni 6:18


 
Când te ridici în picioare pentru prima dată este ceva cu totul special, mai ales pentru părinții tăi. De obicei nu ne amintim acest lucru, așa cum nu ne amintim nici când am îndrăznit să facem primul pas și nici spre ce anume ne îndreptam. Dacă ni s-a povestit, în mod sigur povestea se termină cu o mică dezechilibrare și o cădere, apoi o altă, și altă încercare.

Primul pas nu este decât o mică etapă din alergarea unei vieți. O parcurgem aproape instinctiv și inconștienți de importanța ei.

Dar, dacă am suferit cumva un accident și am fost imobilizați la pat pentru mai multă vreme ori poate accidentul a fost atât de grav, încât nu credeam că vom mai putea păși vreodată, acel prim pas capătă dimensiuni enorme și o importanță incredibilă.

Primul pas după o traumă este ca și cum te-ai născut a doua oară; este o altă șansă, una la care nu mai sperai. Există multe feluri de a face primul pas și de fiecare dată e diferit. Uneori e nevoie să găsim puterea pentru a ne ridica pe picioare și să ne încredem în echilibrul nostru ca să pășim. Sunt situații în care avem nevoie de ajutor și de încurajare. Există în viața noastră copii sau oameni mari care încearcă să facă primul pas și au nevoie de susținere. Poate cineva nu îndrăznește să participe la un examen; poate altcineva nu are curajul să înceapă o relație de prietenie sau căsătorie; poate altul se teme să încerce ceva nou. Cu toții stăm în cumpănă uneori și nu îndrăznim. Ne gândim doar: Dacă aș putea să mă ridic, de aici de unde mă aflu, și dacă aș putea să privesc înainte spre ceva, cred că aș reuși. Apoi revine iar teama că vom cădea și că vom fi un spectacol pentru ceilalți. Dar ceea ce nu realizăm este că și ceilalți, de care ne temem că vor râde, au și ei aceeași temere, doar că, la un moment dat, are loc începutul.

De gândit astăzi:

Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video