Primul pas al tău

  „Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veți fi fii şi fiice”, zice Domnul cel Atotputernic. 2 Corinteni 6:18

  
 
Când te ridici în picioare pentru prima dată este ceva cu totul special, mai ales pentru părinții tăi. De obicei nu ne amintim acest lucru, așa cum nu ne amintim nici când am îndrăznit să facem primul pas și nici spre ce anume ne îndreptam. Dacă ni s-a povestit, în mod sigur povestea se termină cu o mică dezechilibrare și o cădere, apoi o altă, și altă încercare.

  Primul pas nu este decât o mică etapă din alergarea unei vieți. O parcurgem aproape instinctiv și inconștienți de importanța ei.

  Dar, dacă am suferit cumva un accident și am fost imobilizați la pat pentru mai multă vreme ori poate accidentul a fost atât de grav, încât nu credeam că vom mai putea păși vreodată, acel prim pas capătă dimensiuni enorme și o importanță incredibilă.

  Primul pas după o traumă este ca și cum te-ai născut a doua oară; este o altă șansă, una la care nu mai sperai. Există multe feluri de a face primul pas și de fiecare dată e diferit. Uneori e nevoie să găsim puterea pentru a ne ridica pe picioare și să ne încredem în echilibrul nostru ca să pășim. Sunt situații în care avem nevoie de ajutor și de încurajare. Există în viața noastră copii sau oameni mari care încearcă să facă primul pas și au nevoie de susținere. Poate cineva nu îndrăznește să participe la un examen; poate altcineva nu are curajul să înceapă o relație de prietenie sau căsătorie; poate altul se teme să încerce ceva nou. Cu toții stăm în cumpănă uneori și nu îndrăznim. Ne gândim doar: Dacă aș putea să mă ridic, de aici de unde mă aflu, și dacă aș putea să privesc înainte spre ceva, cred că aș reuși. Apoi revine iar teama că vom cădea și că vom fi un spectacol pentru ceilalți. Dar ceea ce nu realizăm este că și ceilalți, de care ne temem că vor râde, au și ei aceeași temere, doar că, la un moment dat, are loc începutul.

  De gândit astăzi:

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul pas al tău - Devoțional tineri. Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...