Primul pas al tău

  „Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veți fi fii şi fiice”, zice Domnul cel Atotputernic. 2 Corinteni 6:18

  
 
Când te ridici în picioare pentru prima dată este ceva cu totul special, mai ales pentru părinții tăi. De obicei nu ne amintim acest lucru, așa cum nu ne amintim nici când am îndrăznit să facem primul pas și nici spre ce anume ne îndreptam. Dacă ni s-a povestit, în mod sigur povestea se termină cu o mică dezechilibrare și o cădere, apoi o altă, și altă încercare.

  Primul pas nu este decât o mică etapă din alergarea unei vieți. O parcurgem aproape instinctiv și inconștienți de importanța ei.

  Dar, dacă am suferit cumva un accident și am fost imobilizați la pat pentru mai multă vreme ori poate accidentul a fost atât de grav, încât nu credeam că vom mai putea păși vreodată, acel prim pas capătă dimensiuni enorme și o importanță incredibilă.

  Primul pas după o traumă este ca și cum te-ai născut a doua oară; este o altă șansă, una la care nu mai sperai. Există multe feluri de a face primul pas și de fiecare dată e diferit. Uneori e nevoie să găsim puterea pentru a ne ridica pe picioare și să ne încredem în echilibrul nostru ca să pășim. Sunt situații în care avem nevoie de ajutor și de încurajare. Există în viața noastră copii sau oameni mari care încearcă să facă primul pas și au nevoie de susținere. Poate cineva nu îndrăznește să participe la un examen; poate altcineva nu are curajul să înceapă o relație de prietenie sau căsătorie; poate altul se teme să încerce ceva nou. Cu toții stăm în cumpănă uneori și nu îndrăznim. Ne gândim doar: Dacă aș putea să mă ridic, de aici de unde mă aflu, și dacă aș putea să privesc înainte spre ceva, cred că aș reuși. Apoi revine iar teama că vom cădea și că vom fi un spectacol pentru ceilalți. Dar ceea ce nu realizăm este că și ceilalți, de care ne temem că vor râde, au și ei aceeași temere, doar că, la un moment dat, are loc începutul.

  De gândit astăzi:

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul pas al tău - Devoțional tineri. Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.