Primul război mondial

  Căci așa vorbește Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În liniște şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră”. Isaia 30:15

  
 
Anexarea Bosniei-Herțegovina de către Austro-Ungaria în 1908 a devenit o problemă politică în Imperiul Țarist, care, fiind autodeclarat apărător al slavilor de la sud, s-a eschivat de la declanșarea unui război pentru apărarea populației slave și creștin-ortodoxe a Bosniei anexate de austrieci, și asta pentru că nici Rusia, nici aliații ei (Franța) nu doreau un război cu Austria și Germania. Populației slave creștine a Bosniei i-a rămas ca unică opțiune de ripostă terorismul. În data de 28 iunie 1914, Franz Ferdinand, arhiduce al Austriei și moștenitor al tronului Austro-Ungariei, a fost asasinat la Sarajevo de Gavrilo Princip, un student sârb.

  Acest eveniment a creat pretextul pentru declanșarea Primului Război Mondial. Experții și analiștii susțin că acest război putea fi evitat dacă diplomația din acea perioadă ar fi acționat și ar fi stins conflictul înainte de a deveni militar. Însă lipsa de comunicare și preocupările naționaliste au făcut ca spiritele războinice să se manifeste și să treacă la acțiune. Un număr impresionant de vieți s-au pierdut pentru că niște lideri, câțiva, nu au fost dispuși să comunice și să se înțeleagă.

  De regulă, acest lucru se reeditează la nivelul vieții noastre și are consecințe extreme, uneori imprevizibile. Însă, din păcate, noi încă nu am înțeles lecția comunicării și a discutării aspectelor cu potențial de conflict.

  A discuta despre subiectele delicate presupune cel puțin două lucruri: în primul rând, o inițiativă din partea unei părți și apoi, disponibilitatea de a asculta. Ambele lucruri presupun caracter și lepădare de sine. Dacă lăsăm orgoliul să ne conducă, nu vom ajunge niciodată la vreo înțelegere și singura cale va fi mereu războiul.

  De gândit astăzi:

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul război mondial - Devoțional tineri. Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...