Primul război mondial

  Căci așa vorbește Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În liniște şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră”. Isaia 30:15

  
 
Anexarea Bosniei-Herțegovina de către Austro-Ungaria în 1908 a devenit o problemă politică în Imperiul Țarist, care, fiind autodeclarat apărător al slavilor de la sud, s-a eschivat de la declanșarea unui război pentru apărarea populației slave și creștin-ortodoxe a Bosniei anexate de austrieci, și asta pentru că nici Rusia, nici aliații ei (Franța) nu doreau un război cu Austria și Germania. Populației slave creștine a Bosniei i-a rămas ca unică opțiune de ripostă terorismul. În data de 28 iunie 1914, Franz Ferdinand, arhiduce al Austriei și moștenitor al tronului Austro-Ungariei, a fost asasinat la Sarajevo de Gavrilo Princip, un student sârb.

  Acest eveniment a creat pretextul pentru declanșarea Primului Război Mondial. Experții și analiștii susțin că acest război putea fi evitat dacă diplomația din acea perioadă ar fi acționat și ar fi stins conflictul înainte de a deveni militar. Însă lipsa de comunicare și preocupările naționaliste au făcut ca spiritele războinice să se manifeste și să treacă la acțiune. Un număr impresionant de vieți s-au pierdut pentru că niște lideri, câțiva, nu au fost dispuși să comunice și să se înțeleagă.

  De regulă, acest lucru se reeditează la nivelul vieții noastre și are consecințe extreme, uneori imprevizibile. Însă, din păcate, noi încă nu am înțeles lecția comunicării și a discutării aspectelor cu potențial de conflict.

  A discuta despre subiectele delicate presupune cel puțin două lucruri: în primul rând, o inițiativă din partea unei părți și apoi, disponibilitatea de a asculta. Ambele lucruri presupun caracter și lepădare de sine. Dacă lăsăm orgoliul să ne conducă, nu vom ajunge niciodată la vreo înțelegere și singura cale va fi mereu războiul.

  De gândit astăzi:

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul război mondial - Devoțional tineri. Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...