Articolul precedentFrumusețea interioară
  Articolul următorFericirea este o alegere

  Primul om

  Nu soarele îți va sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi Dumnezeul tău va fi slava ta. Isaia 60:19

  
 
Adam este general recunoscut ca fiind primul om al planetei. Biblia afirmă că el a fost modelat chiar de mâna Creatorului. Se știe că Adam a apărut pe lume după ce toate condițiile de viață au fost create pe pământ. Nu lipsea absolut nimic, și totuși… Se pare că, după o trecere în revistă a tuturor lucrurilor, a dat câte un nume tuturor animalelor. Îți dai seama de câtă creativitate a fost nevoie pentru a numi totul fără a repeta denumirile?! Adam a simțit că ceva lipsește. Nu era un sentiment întâmplător și nici o defecțiune de proiectare, ci chiar asta spera Creatorul să se întâmple: omul să simtă că nu e chiar complet fără o altă ființă. A fost creată Eva și abia atunci Adam a simțit că totul este foarte bun. Putem considera într-un fel că abia acum a apărut primul om, când o avea alături de el, în viața lui și pe Eva.

  Nu vrem să creăm polemici, dar putem înțelege o lecție din acest lucru: nu suntem proiectați de Dumnezeu să fim singuri, avem nevoie de alte ființe. Doar în compania altora ne simțim împliniți pe deplin. Doar egoismul face pe cineva să se simtă fericit în singurătate (și nu vorbim de momentele noastre de intimitate temporară). Primul om a știut și a simțit că va fi fericit doar în compania altor ființe asemenea lui. Pe lângă această nevoie, omul mai avea și nevoia după Dumnezeu. Un om credincios înțelept (Augustin) a afirmat că „în inima omului există un gol în formă de Dumnezeu”. Nu ne vom simți compleți decât dacă vom umple acel gol din ființa noastră cu prezența Lui.

  De gândit astăzi:

  Ziua de astăzi este o căutare a lui Dumnezeu și, dacă dorim, Îl vom găsi chiar lângă noi, chiar lângă inima noastră. Trebuie doar să simțim ori să Îi spunem când ne rugăm că Îl vrem în viața noastră, și El va răspunde. Dacă simți că ceva e gol în viața ta, nu încerca să umpli acel gol cu lucruri scumpe, nu cumpăra gadgeturi sau haine. Acestea sunt doar o iluzie a umplerii golului din inima noastră. Relația bună cu ceilalți și prezența lui Dumnezeu, acestea sunt adevărata soluție.

  Primul om - Devoțional tineri. Ziua de astăzi este o căutare a lui Dumnezeu și, dacă dorim, Îl vom găsi chiar lângă noi, chiar lângă inima noastră. Trebuie doar să simțim ori să Îi spunem când ne rugăm că Îl vrem în viața noastră, și El va răspunde. Dacă simți că ceva e gol în viața ta, nu încerca să umpli acel gol cu lucruri scumpe, nu cumpăra gadgeturi sau haine. Acestea sunt doar o iluzie a umplerii golului din inima noastră. Relația bună cu ceilalți și prezența lui Dumnezeu, acestea sunt adevărata soluție.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...