Articolul precedentFrumusețea interioară
  Articolul următorFericirea este o alegere

  Primul om

  Nu soarele îți va sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi Dumnezeul tău va fi slava ta. Isaia 60:19

  
 
Adam este general recunoscut ca fiind primul om al planetei. Biblia afirmă că el a fost modelat chiar de mâna Creatorului. Se știe că Adam a apărut pe lume după ce toate condițiile de viață au fost create pe pământ. Nu lipsea absolut nimic, și totuși… Se pare că, după o trecere în revistă a tuturor lucrurilor, a dat câte un nume tuturor animalelor. Îți dai seama de câtă creativitate a fost nevoie pentru a numi totul fără a repeta denumirile?! Adam a simțit că ceva lipsește. Nu era un sentiment întâmplător și nici o defecțiune de proiectare, ci chiar asta spera Creatorul să se întâmple: omul să simtă că nu e chiar complet fără o altă ființă. A fost creată Eva și abia atunci Adam a simțit că totul este foarte bun. Putem considera într-un fel că abia acum a apărut primul om, când o avea alături de el, în viața lui și pe Eva.

  Nu vrem să creăm polemici, dar putem înțelege o lecție din acest lucru: nu suntem proiectați de Dumnezeu să fim singuri, avem nevoie de alte ființe. Doar în compania altora ne simțim împliniți pe deplin. Doar egoismul face pe cineva să se simtă fericit în singurătate (și nu vorbim de momentele noastre de intimitate temporară). Primul om a știut și a simțit că va fi fericit doar în compania altor ființe asemenea lui. Pe lângă această nevoie, omul mai avea și nevoia după Dumnezeu. Un om credincios înțelept (Augustin) a afirmat că „în inima omului există un gol în formă de Dumnezeu”. Nu ne vom simți compleți decât dacă vom umple acel gol din ființa noastră cu prezența Lui.

  De gândit astăzi:

  Ziua de astăzi este o căutare a lui Dumnezeu și, dacă dorim, Îl vom găsi chiar lângă noi, chiar lângă inima noastră. Trebuie doar să simțim ori să Îi spunem când ne rugăm că Îl vrem în viața noastră, și El va răspunde. Dacă simți că ceva e gol în viața ta, nu încerca să umpli acel gol cu lucruri scumpe, nu cumpăra gadgeturi sau haine. Acestea sunt doar o iluzie a umplerii golului din inima noastră. Relația bună cu ceilalți și prezența lui Dumnezeu, acestea sunt adevărata soluție.

  Primul om - Devoțional tineri. Ziua de astăzi este o căutare a lui Dumnezeu și, dacă dorim, Îl vom găsi chiar lângă noi, chiar lângă inima noastră. Trebuie doar să simțim ori să Îi spunem când ne rugăm că Îl vrem în viața noastră, și El va răspunde. Dacă simți că ceva e gol în viața ta, nu încerca să umpli acel gol cu lucruri scumpe, nu cumpăra gadgeturi sau haine. Acestea sunt doar o iluzie a umplerii golului din inima noastră. Relația bună cu ceilalți și prezența lui Dumnezeu, acestea sunt adevărata soluție.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...