Prima venire a Mântuitorului

  Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic. Isaia 12:2

  
 
În termeni cunoscuți celor familiarizați cu limbajul spiritual, atunci când ne referim la întruparea Mântuitorului ca prunc născut din fecioară, numim acest eveniment prima venire a Domnului Isus Hristos. În planul lui Dumnezeu pentru salvarea omului, acest lucru a fost prevăzut ca punct central. Întruparea Mântuitorului a avut, pe lângă rolul de jertfă pentru păcătoși, și rol demonstrativ în ce privește realismul menținerii departe de păcat al unei ființe umane. Domnul Hristos a fost supranumit și Fiul Omului tocmai pentru că era în totalitate asemenea unui om. Biruințele pe care El le-a avut împotriva ispitirilor și a păcatului sunt mărturia că, prin dependență strânsă de Dumnezeu, omul poate fi desăvârșit. El a fost ispitit ca și noi în toate lucrurile, dar nu a avut păcat.

  Lucrul cel mai important al primei veniri a Domnului este acela că El a venit în vederea păcatului și a neprihănirii, adică cu scopul de a ne ierta și curăți, pentru a ne izbăvi de păcat. Misiunea pe care Salvatorul nostru Și-a asumat-o când a acceptat să devină om, să sufere ocările oamenilor și ispitirile celui rău, când a fost de acord să moară pentru mântuirea celor pierduți a fost aceea de a lua asupra Lui păcatul nostru și, în acest fel, să ne elibereze pe noi de condamnare. Implicația acestui lucru este că noi, prin rugăciune, prin atitudine de mărturisire și regret, putem beneficia de grațierea obținută de El. Numai cel care nu vrea să accepte și să-I ceară iertare nu beneficiază de aceasta. Asigurarea Evangheliei este că Dumnezeu a dat ca jertfă pe Fiul Său, pentru ca „oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică”.

  De gândit astăzi:

  Venirea și întruparea Fiului lui Dumnezeu sunt șansa noastră, iar după înălțare, El a devenit Mijlocitorul, avocatul nostru. Insistă prin Duhul Lui pe lângă inima noastră să ne mărturisim păcatele, iar în fața Tatălui mijlocește pentru iertarea acestor păcate. Ține minte esențialul: nimic din această lume nu ne poate despărți de dragostea și mila Lui, doar noi înșine!

  Prima venire a Mântuitorului - Devoțional tineri. Venirea și întruparea Fiului lui Dumnezeu sunt șansa noastră, iar după înălțare, El a devenit Mijlocitorul, avocatul nostru. Insistă prin Duhul Lui pe lângă inima noastră să ne mărturisim păcatele, iar în fața Tatălui mijlocește pentru iertarea acestor păcate. Ține minte esențialul: nimic din această lume nu ne poate despărți de dragostea și mila Lui, doar noi înșine!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...