Prima venire a Mântuitorului

  Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic. Isaia 12:2

  
 
În termeni cunoscuți celor familiarizați cu limbajul spiritual, atunci când ne referim la întruparea Mântuitorului ca prunc născut din fecioară, numim acest eveniment prima venire a Domnului Isus Hristos. În planul lui Dumnezeu pentru salvarea omului, acest lucru a fost prevăzut ca punct central. Întruparea Mântuitorului a avut, pe lângă rolul de jertfă pentru păcătoși, și rol demonstrativ în ce privește realismul menținerii departe de păcat al unei ființe umane. Domnul Hristos a fost supranumit și Fiul Omului tocmai pentru că era în totalitate asemenea unui om. Biruințele pe care El le-a avut împotriva ispitirilor și a păcatului sunt mărturia că, prin dependență strânsă de Dumnezeu, omul poate fi desăvârșit. El a fost ispitit ca și noi în toate lucrurile, dar nu a avut păcat.

  Lucrul cel mai important al primei veniri a Domnului este acela că El a venit în vederea păcatului și a neprihănirii, adică cu scopul de a ne ierta și curăți, pentru a ne izbăvi de păcat. Misiunea pe care Salvatorul nostru Și-a asumat-o când a acceptat să devină om, să sufere ocările oamenilor și ispitirile celui rău, când a fost de acord să moară pentru mântuirea celor pierduți a fost aceea de a lua asupra Lui păcatul nostru și, în acest fel, să ne elibereze pe noi de condamnare. Implicația acestui lucru este că noi, prin rugăciune, prin atitudine de mărturisire și regret, putem beneficia de grațierea obținută de El. Numai cel care nu vrea să accepte și să-I ceară iertare nu beneficiază de aceasta. Asigurarea Evangheliei este că Dumnezeu a dat ca jertfă pe Fiul Său, pentru ca „oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică”.

  De gândit astăzi:

  Venirea și întruparea Fiului lui Dumnezeu sunt șansa noastră, iar după înălțare, El a devenit Mijlocitorul, avocatul nostru. Insistă prin Duhul Lui pe lângă inima noastră să ne mărturisim păcatele, iar în fața Tatălui mijlocește pentru iertarea acestor păcate. Ține minte esențialul: nimic din această lume nu ne poate despărți de dragostea și mila Lui, doar noi înșine!

  Prima venire a Mântuitorului - Devoțional tineri. Venirea și întruparea Fiului lui Dumnezeu sunt șansa noastră, iar după înălțare, El a devenit Mijlocitorul, avocatul nostru. Insistă prin Duhul Lui pe lângă inima noastră să ne mărturisim păcatele, iar în fața Tatălui mijlocește pentru iertarea acestor păcate. Ține minte esențialul: nimic din această lume nu ne poate despărți de dragostea și mila Lui, doar noi înșine!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...