Articolul precedentSunt femeie
  Articolul următorHai… că se poate!

  Gemenii

  Cel ce va birui va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu. Apocalipsa 21:7

  Cu toate lucrurile interesante despre frați gemeni sau surori gemene, cei mai mediatizați gemeni sunt totuși niște clădiri — „Gemenii” din centrul New Yorkului.

  Aceste două clădiri aproape identice au atins vârful celebrității lor în urma atacului din 11 septembrie 2001, adică la dărâmarea lor. În urma atacurilor au murit în total 2 993 de oameni, inclusiv teroriștii. Cei mai mulți morți au fost civili. Deși au fost numite Turnurile Gemene, cele două clădiri nu erau perfect identice. Turnul de nord avea 417 metri, cel de sud, 415 metri. Forma lor era aceea a unui pătrat perfect cu latura de 64 de metri. Turnurile Gemene au fost ținta mai multor atacuri. Doar un exemplu: pe 26 februarie 1993, un camion cu explozibil a explodat într-un garaj al turnului de nord. Șase persoane au murit și peste o mie au fost rănite.

  Ideea de gemeni transmite coeziune, forță. Din acest motiv, cele două clădiri, considerate un fel de simbol pentru puterea Statelor Unite, au devenit ținta teroriștilor bolnavi de crimă.

  Astăzi, pe locul fostelor clădiri se află Turnul One WTC, inaugurat pe 4 noiembrie 2014, turn ce simbolizează renașterea în urma atacului venit din partea teroriștilor.

  Într-un fel, această clădire mai are o semnificație, aceea a sfârșitului unei istorii îngrozitoare a păcatului și a morții. La final, toate lucrurile și ființele vor deveni un singur proiect, o singură împărăție, numită Împărăția lui Hristos. Atunci, tot răul va fi șters și lăsat în urmă.

  De gândit astăzi:

  Lucrurile pe care le pregătește Dumnezeu sunt infinit mai spectaculoase și mai neașteptate decât orice reconstrucție omenească. El va reface totul, nu doar Grădina Edenului, nu doar Pământul, ci și Cerul, și inimile, și trupurile oamenilor. Totul va fi nou, iar răul și urmele lui vor dispărea pentru totdeauna. Până atunci, prin orice am trece, Ocrotitorul nostru este alături și ne conduce, ne protejează și ne salvează. Ne putem încrede în El.

  Gemenii - Devoțional tineri. Lucrurile pe care le pregătește Dumnezeu sunt infinit mai spectaculoase și mai neașteptate decât orice reconstrucție omenească. El va reface totul, nu doar Grădina Edenului, nu doar Pământul, ci și Cerul, și inimile, și trupurile oamenilor. Totul va fi nou, iar răul și urmele lui vor dispărea pentru totdeauna. Până atunci, prin orice am trece, Ocrotitorul nostru este alături și ne conduce, ne protejează și ne salvează. Ne putem încrede în El.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...