Articolul precedentSunt femeie
  Articolul următorHai… că se poate!

  Gemenii

  Cel ce va birui va moșteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui şi el va fi fiul Meu. Apocalipsa 21:7

  Cu toate lucrurile interesante despre frați gemeni sau surori gemene, cei mai mediatizați gemeni sunt totuși niște clădiri — „Gemenii” din centrul New Yorkului.

  Aceste două clădiri aproape identice au atins vârful celebrității lor în urma atacului din 11 septembrie 2001, adică la dărâmarea lor. În urma atacurilor au murit în total 2 993 de oameni, inclusiv teroriștii. Cei mai mulți morți au fost civili. Deși au fost numite Turnurile Gemene, cele două clădiri nu erau perfect identice. Turnul de nord avea 417 metri, cel de sud, 415 metri. Forma lor era aceea a unui pătrat perfect cu latura de 64 de metri. Turnurile Gemene au fost ținta mai multor atacuri. Doar un exemplu: pe 26 februarie 1993, un camion cu explozibil a explodat într-un garaj al turnului de nord. Șase persoane au murit și peste o mie au fost rănite.

  Ideea de gemeni transmite coeziune, forță. Din acest motiv, cele două clădiri, considerate un fel de simbol pentru puterea Statelor Unite, au devenit ținta teroriștilor bolnavi de crimă.

  Astăzi, pe locul fostelor clădiri se află Turnul One WTC, inaugurat pe 4 noiembrie 2014, turn ce simbolizează renașterea în urma atacului venit din partea teroriștilor.

  Într-un fel, această clădire mai are o semnificație, aceea a sfârșitului unei istorii îngrozitoare a păcatului și a morții. La final, toate lucrurile și ființele vor deveni un singur proiect, o singură împărăție, numită Împărăția lui Hristos. Atunci, tot răul va fi șters și lăsat în urmă.

  De gândit astăzi:

  Lucrurile pe care le pregătește Dumnezeu sunt infinit mai spectaculoase și mai neașteptate decât orice reconstrucție omenească. El va reface totul, nu doar Grădina Edenului, nu doar Pământul, ci și Cerul, și inimile, și trupurile oamenilor. Totul va fi nou, iar răul și urmele lui vor dispărea pentru totdeauna. Până atunci, prin orice am trece, Ocrotitorul nostru este alături și ne conduce, ne protejează și ne salvează. Ne putem încrede în El.

  Gemenii - Devoțional tineri. Lucrurile pe care le pregătește Dumnezeu sunt infinit mai spectaculoase și mai neașteptate decât orice reconstrucție omenească. El va reface totul, nu doar Grădina Edenului, nu doar Pământul, ci și Cerul, și inimile, și trupurile oamenilor. Totul va fi nou, iar răul și urmele lui vor dispărea pentru totdeauna. Până atunci, prin orice am trece, Ocrotitorul nostru este alături și ne conduce, ne protejează și ne salvează. Ne putem încrede în El.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...