Articolul precedentÎnțelepciunea unei tinere mame
  Articolul următorCicatricile Iubirii

  Perechi celebre

  Şi anume va da viața veșnică celor ce, prin stăruința în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea. Romani 2:7

  În limbajul colocvial există multe expresii de genul: „soarele și luna”, „șoarecele și pisica”, „sacul și peticul” etc. Aceste ziceri fac parte din înțelepciunea populară de cele mai multe ori. În general, aceste expresii se referă fie la lucruri incompatibile, care nu pot fi puse împreună, fie sunt noțiuni care se completează reciproc.

  În Scriptură există multe perechi de persoane sau lucruri care conțin lecții puternice în sine. Când spui Ana și Caiafa, spui nedreptate, abuzuri și lașitate; când spui Anania și Safira, te gândești la minciună și lăcomie. Dacă ne gândim la Pavel și Timotei, Barnaba și Marcu, ne gândim la echipe misionare. Dacă rostești Aquila și Priscila, spui biserica primară. În cuvintele Mântuitorului, găsim de multe ori asocieri memorabile: „vameșii și păcătoșii”, „vameșul și fariseul”, „săracul și bogatul”, Păstorul cel bun și falsul păstor/lupii răpitori” etc.

  O expresie cu foarte mult înțeles este „peticul nou la o haină veche” și varianta ei „vin nou în burdufuri vechi”. Ambele perechi de termeni vorbesc despre același adevăr: încercarea omului de a cosmetiza superficial ceva ce trebuie schimbat în profunzime, chiar în totalitate. În timp ce El vorbește despre nașterea din nou, oamenii văruiesc mormintele, ca să dea o aparență de bine. Învățătorul folosește foarte mult exprimarea ilustrativă, didactică, pentru ca oamenii simpli să înțeleagă mai ușor adevărul.

  De gândit astăzi:

  Nu are nicio șansă de reușită încercarea de a masca prin cosmetizare superficială un caracter afectat de păcat. Cel mai înțelept lucru este rugăciunea ca Mântuitorul să schimbe ființa noastră cu totul. El va găsi materialul potrivit pentru fiecare. Tot El ne cunoaște cel mai bine și părțile bune, dar și slăbiciunile. Soluția pe care o va alege El va fi cea mai fericită pentru noi. Are nevoie însă de acordul nostru.

  Perechi celebre - Devoțional tineri. Nu are nicio șansă de reușită încercarea de a masca prin cosmetizare superficială un caracter afectat de păcat. Cel mai înțelept lucru este rugăciunea ca Mântuitorul să schimbe ființa noastră cu totul. El va găsi materialul potrivit pentru fiecare. Tot El ne cunoaște cel mai bine și părțile bune, dar și slăbiciunile. Soluția pe care o va alege El va fi cea mai fericită pentru noi. Are nevoie însă de acordul nostru.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...