Articolul precedentSalvarea micului predicator
  Articolul următorCând Dumnezeu promite

  Bicicleta

  Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. Proverbele 16:20

  Au fost inventate în Europa secolului al XIX-lea și considerate o raritate ciudată, iar acum bicicletele sunt în număr de peste un miliard, fiind în multe regiuni mijlocul principal de transport.

  Strămoșul bicicletei a fost creat de către baronul german Karl Drais, care a inventat și și-a patentat „mașina de alergat” în anul 1817.

  Ea a fost perfecționată continuu în mai multe etape, aspectul de astăzi fiindu-i dat, în 1845, de un alt inventator german, Milius, iar denumirea, de francezi – velociped (din latină: velox, rapid, și pes, picior). Primele biciclete erau din lemn. Din a doua jumătate a secolului, au început să fie produse din fier și cu roți de cauciuc.

  Una din țările Europei, Germania, face un pas important în dezvoltarea transportului verde, intenționând să construiască prima autostradă pentru biciclete de pe teritoriul său. De curând, a fost deschis publicului primul tronson al șoselei, măsurând cinci kilometri. În momentul în care va fi finalizată, autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri.

  Parcursul transformărilor acestui vehicul este interesant. A pornit de la un instrument de alergat mai ușor, folosindu-se picioarele, și s-a ajuns la ceva ce astăzi poate înlocui mașina și autobuzul.

  Dar știai că un procent semnificativ dintre oameni încă nu au învățat să meargă pe bicicletă? Pare simplu, și chiar este, însă unii oameni refuză să încerce dintr-o reținere copilărească.

  De gândit astăzi:

  Din păcate, această reținere copilărească se manifestă chiar și în domenii mult mai importante, capitale, așa cum este încrederea în Dumnezeu sau citirea Scripturii. Destul de mulți sunt convinși că nu ar înțelege ce scrie în Biblie și preferă să creadă doar spusele altora. Tu citești Scriptura? Ce te împiedică să faci acest lucru? Nu ai timp sau ți se pare prea complicat?

  Bicicleta - Devoțional tineri. Din păcate, această reținere copilărească se manifestă chiar și în domenii mult mai importante, capitale, așa cum este încrederea în Dumnezeu sau citirea Scripturii. Destul de mulți sunt convinși că nu ar înțelege ce scrie în Biblie și preferă să creadă doar spusele altora. Tu citești Scriptura? Ce te împiedică să faci acest lucru? Nu ai timp sau ți se pare prea complicat?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.