Articolul precedentSalvarea micului predicator
  Articolul următorCând Dumnezeu promite

  Bicicleta

  Cine cugetă la Cuvântul Domnului găsește fericirea şi cine se încrede în Domnul este fericit. Proverbele 16:20

  Au fost inventate în Europa secolului al XIX-lea și considerate o raritate ciudată, iar acum bicicletele sunt în număr de peste un miliard, fiind în multe regiuni mijlocul principal de transport.

  Strămoșul bicicletei a fost creat de către baronul german Karl Drais, care a inventat și și-a patentat „mașina de alergat” în anul 1817.

  Ea a fost perfecționată continuu în mai multe etape, aspectul de astăzi fiindu-i dat, în 1845, de un alt inventator german, Milius, iar denumirea, de francezi – velociped (din latină: velox, rapid, și pes, picior). Primele biciclete erau din lemn. Din a doua jumătate a secolului, au început să fie produse din fier și cu roți de cauciuc.

  Una din țările Europei, Germania, face un pas important în dezvoltarea transportului verde, intenționând să construiască prima autostradă pentru biciclete de pe teritoriul său. De curând, a fost deschis publicului primul tronson al șoselei, măsurând cinci kilometri. În momentul în care va fi finalizată, autostrada va avea o lungime de 100 de kilometri.

  Parcursul transformărilor acestui vehicul este interesant. A pornit de la un instrument de alergat mai ușor, folosindu-se picioarele, și s-a ajuns la ceva ce astăzi poate înlocui mașina și autobuzul.

  Dar știai că un procent semnificativ dintre oameni încă nu au învățat să meargă pe bicicletă? Pare simplu, și chiar este, însă unii oameni refuză să încerce dintr-o reținere copilărească.

  De gândit astăzi:

  Din păcate, această reținere copilărească se manifestă chiar și în domenii mult mai importante, capitale, așa cum este încrederea în Dumnezeu sau citirea Scripturii. Destul de mulți sunt convinși că nu ar înțelege ce scrie în Biblie și preferă să creadă doar spusele altora. Tu citești Scriptura? Ce te împiedică să faci acest lucru? Nu ai timp sau ți se pare prea complicat?

  Bicicleta - Devoțional tineri. Din păcate, această reținere copilărească se manifestă chiar și în domenii mult mai importante, capitale, așa cum este încrederea în Dumnezeu sau citirea Scripturii. Destul de mulți sunt convinși că nu ar înțelege ce scrie în Biblie și preferă să creadă doar spusele altora. Tu citești Scriptura? Ce te împiedică să faci acest lucru? Nu ai timp sau ți se pare prea complicat?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...