Articolul precedentCerere pentru liniște
  Articolul următorȘtafeta

  Nota 2

  Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru. Deuteronomul 11:26,27

  Este imposibil să traversezi perioada școlii și să nu auzi măcar o dată amenințarea: „Cine copiază va primi nota 2.” Posibil că unii chiar au experimentat această „recompensă”. Te-ai întrebat vreodată de ce copiază elevii și studenții? Ce s-ar întâmpla dacă nu ar face-o?

  De cele mai multe ori, scuza este că, din lipsa timpului, nu au reușit să învețe. O parte, mai puțini, spun că nu au reușit să înțeleagă o anumită temă. În realitate, într-un procent de 99%, este vorba de comoditate sau chiar de lipsa caracterului. Comoditatea se manifestă în orice domeniu, nu doar al studiului, și lipsa de caracter în acest caz implică lipsă de considerație pentru ceilalți colegi, care depun eforturi pentru a obține ceva ce unul care copiază obține pe nedrept.

  Când cineva decide să copieze, în bătălia tentației din mintea și inima lui, lasă ca influența celui rău să câștige. Deși e posibil să ți se pară exagerat, să știi că influența Duhului bun conduce de regulă la sinceritate, la educarea voinței și la depășirea unui confort periculos. Conștiința trează nu ia în calcul, nici măcar ca variantă de rezervă, furtul unor cunoștințe pe care nu le deținem. De fapt, în lucrurile mărunte se măsoară și se testează caracterul cuiva. O minciună mică, o privire aruncată pe foaia celuilalt, o omisiune sau o sugestie bine calculată, fiecare dintre acestea formează un aliaj ciudat în ființa noastră, dacă le admitem. În plus, nu prea poți fi pe deplin mulțumit când știi că ai furat un rezultat; parcă mereu te uiți peste umăr și te aștepți să fii demascat.

  De gândit astăzi:

  Merită reținut: Mai bine sărac şi curat decât bogat şi pătat. În ființa noastră, există ceva numit „conștiință”, care va produce frământare și va da semnale de neîmplinire și disconfort atunci când deținem sau obținem ceva în mod ilicit sau prin subterfugii „șmechere”. Adevărata satisfacție o vom avea când știm că rezultatul este unul „pe bune”.

  Nota 2 - Devoțional tineri. Merită reținut: Mai bine sărac şi curat decât bogat şi pătat. În ființa noastră, există ceva numit „conștiință”, care va produce frământare și va da semnale de neîmplinire și disconfort atunci când deținem sau obținem ceva în mod ilicit sau prin subterfugii „șmechere”. Adevărata satisfacție o vom avea când știm că rezultatul este unul „pe bune”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...