Articolul precedentCerere pentru liniște
  Articolul următorȘtafeta

  Nota 2

  Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul: binecuvântarea, dacă veți asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru. Deuteronomul 11:26,27

  Este imposibil să traversezi perioada școlii și să nu auzi măcar o dată amenințarea: „Cine copiază va primi nota 2.” Posibil că unii chiar au experimentat această „recompensă”. Te-ai întrebat vreodată de ce copiază elevii și studenții? Ce s-ar întâmpla dacă nu ar face-o?

  De cele mai multe ori, scuza este că, din lipsa timpului, nu au reușit să învețe. O parte, mai puțini, spun că nu au reușit să înțeleagă o anumită temă. În realitate, într-un procent de 99%, este vorba de comoditate sau chiar de lipsa caracterului. Comoditatea se manifestă în orice domeniu, nu doar al studiului, și lipsa de caracter în acest caz implică lipsă de considerație pentru ceilalți colegi, care depun eforturi pentru a obține ceva ce unul care copiază obține pe nedrept.

  Când cineva decide să copieze, în bătălia tentației din mintea și inima lui, lasă ca influența celui rău să câștige. Deși e posibil să ți se pară exagerat, să știi că influența Duhului bun conduce de regulă la sinceritate, la educarea voinței și la depășirea unui confort periculos. Conștiința trează nu ia în calcul, nici măcar ca variantă de rezervă, furtul unor cunoștințe pe care nu le deținem. De fapt, în lucrurile mărunte se măsoară și se testează caracterul cuiva. O minciună mică, o privire aruncată pe foaia celuilalt, o omisiune sau o sugestie bine calculată, fiecare dintre acestea formează un aliaj ciudat în ființa noastră, dacă le admitem. În plus, nu prea poți fi pe deplin mulțumit când știi că ai furat un rezultat; parcă mereu te uiți peste umăr și te aștepți să fii demascat.

  De gândit astăzi:

  Merită reținut: Mai bine sărac şi curat decât bogat şi pătat. În ființa noastră, există ceva numit „conștiință”, care va produce frământare și va da semnale de neîmplinire și disconfort atunci când deținem sau obținem ceva în mod ilicit sau prin subterfugii „șmechere”. Adevărata satisfacție o vom avea când știm că rezultatul este unul „pe bune”.

  Nota 2 - Devoțional tineri. Merită reținut: Mai bine sărac şi curat decât bogat şi pătat. În ființa noastră, există ceva numit „conștiință”, care va produce frământare și va da semnale de neîmplinire și disconfort atunci când deținem sau obținem ceva în mod ilicit sau prin subterfugii „șmechere”. Adevărata satisfacție o vom avea când știm că rezultatul este unul „pe bune”.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...