Articolul precedentBiserica ta interioară
  Articolul următorCând nu știi ce să faci

  Bilet la clasa a doua

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Fața Mea…, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui țara. 2 Cronici 7:14

  Majoritatea covârșitoare a oamenilor sunt călători de clasa a doua. Foarte puțini își permit să plătească un bilet la clasa business. Pe măsură ce călătoriile au devenit mai numeroase și una dintre principalele ocupații ale planetei, chiar și clasa a doua a decăzut și, deși plătim același preț, primim mai puțin, în timp ce călătorii de la clasa întâi primesc mai mult o iluzie de extraconfort.

  Uneori facem economii și visăm că vom călători măcar o dată la clasa business. Și dacă facem acest lucru, ne simțim importanți, speciali, avem impresia că toți ochii se îndreaptă spre noi, că personalul de serviciu se ocupă doar de noi și încercăm efemere sentimente de măreție. Pentru unii oameni, o primă călătorie la clasa business este atât de însemnată, încât își propun să nu mai fie călători de clasa a doua niciodată. O parte chiar reușesc.

  Întrebarea este: cum te simți să faci parte din majoritate? Ai uneori sentimentul că vrei să evadezi din categoria ta și să accezi la un alt nivel? Ce crezi că te reține pe loc? Ce anume, dacă ar trebui făcut în mod constant, ar fi de-ajuns să te scoată din mulțime?

  Se aplică aceste trăiri și pe plan spiritual? Ai trăit uneori frământarea că un creștinism de clasa a doua ar putea fi un plafon pe care ar trebui și ai putea să-l depășești? Te simți mulțumit cu limita la care se opresc așteptările și gesturile tale? Ai putea îndrăzni mai mult și totuși ceva parcă atârnă greu și te ține pe loc ori chiar te trage înapoi? Ce poate fi acel ceva care te oprește: o slăbiciune, un resentiment, o experiență din trecut sau o teamă exagerată?

  De gândit astăzi:

  Lasă-L pe Mântuitorul să știe aceste frământări și roagă-L să îți acorde puterea de a ieși din blocajul prezent. Ai încredere, nu ești singura persoană pe care o ridică din pulbere și o înalță pe culme. El nu este ca oamenii, nu te va judeca, ci te va ajuta să te reabilitezi, apoi te va face capabil să stai în picioare la judecată. El va face din tine un călător de clasa întâi.

  Bilet la clasa a doua - Devoțional tineri. Lasă-L pe Mântuitorul să știe aceste frământări și roagă-L să îți acorde puterea de a ieși din blocajul prezent. Ai încredere, nu ești singura persoană pe care o ridică din pulbere și o înalță pe culme. El nu este ca oamenii, nu te va judeca, ci te va ajuta să te reabilitezi, apoi te va face capabil să stai în picioare la judecată. El va face din tine un călător de clasa întâi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...