Bilet la clasa a doua

Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Fața Mea…, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui țara. 2 Cronici 7:14

Majoritatea covârșitoare a oamenilor sunt călători de clasa a doua. Foarte puțini își permit să plătească un bilet la clasa business. Pe măsură ce călătoriile au devenit mai numeroase și una dintre principalele ocupații ale planetei, chiar și clasa a doua a decăzut și, deși plătim același preț, primim mai puțin, în timp ce călătorii de la clasa întâi primesc mai mult o iluzie de extraconfort.

Uneori facem economii și visăm că vom călători măcar o dată la clasa business. Și dacă facem acest lucru, ne simțim importanți, speciali, avem impresia că toți ochii se îndreaptă spre noi, că personalul de serviciu se ocupă doar de noi și încercăm efemere sentimente de măreție. Pentru unii oameni, o primă călătorie la clasa business este atât de însemnată, încât își propun să nu mai fie călători de clasa a doua niciodată. O parte chiar reușesc.

Întrebarea este: cum te simți să faci parte din majoritate? Ai uneori sentimentul că vrei să evadezi din categoria ta și să accezi la un alt nivel? Ce crezi că te reține pe loc? Ce anume, dacă ar trebui făcut în mod constant, ar fi de-ajuns să te scoată din mulțime?

Se aplică aceste trăiri și pe plan spiritual? Ai trăit uneori frământarea că un creștinism de clasa a doua ar putea fi un plafon pe care ar trebui și ai putea să-l depășești? Te simți mulțumit cu limita la care se opresc așteptările și gesturile tale? Ai putea îndrăzni mai mult și totuși ceva parcă atârnă greu și te ține pe loc ori chiar te trage înapoi? Ce poate fi acel ceva care te oprește: o slăbiciune, un resentiment, o experiență din trecut sau o teamă exagerată?

De gândit astăzi:

Lasă-L pe Mântuitorul să știe aceste frământări și roagă-L să îți acorde puterea de a ieși din blocajul prezent. Ai încredere, nu ești singura persoană pe care o ridică din pulbere și o înalță pe culme. El nu este ca oamenii, nu te va judeca, ci te va ajuta să te reabilitezi, apoi te va face capabil să stai în picioare la judecată. El va face din tine un călător de clasa întâi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor