Articolul precedentBiserica ta interioară
  Articolul următorCând nu știi ce să faci

  Bilet la clasa a doua

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Fața Mea…, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui țara. 2 Cronici 7:14

  Majoritatea covârșitoare a oamenilor sunt călători de clasa a doua. Foarte puțini își permit să plătească un bilet la clasa business. Pe măsură ce călătoriile au devenit mai numeroase și una dintre principalele ocupații ale planetei, chiar și clasa a doua a decăzut și, deși plătim același preț, primim mai puțin, în timp ce călătorii de la clasa întâi primesc mai mult o iluzie de extraconfort.

  Uneori facem economii și visăm că vom călători măcar o dată la clasa business. Și dacă facem acest lucru, ne simțim importanți, speciali, avem impresia că toți ochii se îndreaptă spre noi, că personalul de serviciu se ocupă doar de noi și încercăm efemere sentimente de măreție. Pentru unii oameni, o primă călătorie la clasa business este atât de însemnată, încât își propun să nu mai fie călători de clasa a doua niciodată. O parte chiar reușesc.

  Întrebarea este: cum te simți să faci parte din majoritate? Ai uneori sentimentul că vrei să evadezi din categoria ta și să accezi la un alt nivel? Ce crezi că te reține pe loc? Ce anume, dacă ar trebui făcut în mod constant, ar fi de-ajuns să te scoată din mulțime?

  Se aplică aceste trăiri și pe plan spiritual? Ai trăit uneori frământarea că un creștinism de clasa a doua ar putea fi un plafon pe care ar trebui și ai putea să-l depășești? Te simți mulțumit cu limita la care se opresc așteptările și gesturile tale? Ai putea îndrăzni mai mult și totuși ceva parcă atârnă greu și te ține pe loc ori chiar te trage înapoi? Ce poate fi acel ceva care te oprește: o slăbiciune, un resentiment, o experiență din trecut sau o teamă exagerată?

  De gândit astăzi:

  Lasă-L pe Mântuitorul să știe aceste frământări și roagă-L să îți acorde puterea de a ieși din blocajul prezent. Ai încredere, nu ești singura persoană pe care o ridică din pulbere și o înalță pe culme. El nu este ca oamenii, nu te va judeca, ci te va ajuta să te reabilitezi, apoi te va face capabil să stai în picioare la judecată. El va face din tine un călător de clasa întâi.

  Bilet la clasa a doua - Devoțional tineri. Lasă-L pe Mântuitorul să știe aceste frământări și roagă-L să îți acorde puterea de a ieși din blocajul prezent. Ai încredere, nu ești singura persoană pe care o ridică din pulbere și o înalță pe culme. El nu este ca oamenii, nu te va judeca, ci te va ajuta să te reabilitezi, apoi te va face capabil să stai în picioare la judecată. El va face din tine un călător de clasa întâi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...