Articolul precedentCana-suvenir
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Locul doi pe podium

  El mă paște în pășuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povățuiește pe cărări drepte din pricina Numelui Său. Psalmii 23:2,3

  Există o expresie: „Nimeni nu-și amintește de cel de pe locul doi.” Este rostită în sport, în cursele de mașini sau la întreceri de cunoștințe generale. E destul de adevărată și în cazul spectacolelor TV de talente ori de divertisment. Așa se explică disperarea cu care finaliștii unor concursuri se zbat să câștige marele premiu.

  Singura instituție care pune preț mai mare pe locul doi decât pe primul loc este Împărăția lui Dumnezeu. Mântuitorul îi învăța pe ucenicii Lui astfel: cine vrea să fie cel mai mare trebuie să slujească celuilalt. Sau, prin gura apostolului, zicea: fiecare să dea întâietate celuilalt. Pare o nebunie această filozofie. De-a dreptul utopic este acest principiu într-o lume a concurenței. Totul se desfășoară astăzi sub semnul întrecerii și al câștigului. Pare că nu există decât două posibilități: ori ești premiant, ori nu mai însemni nimic.

  În prezent, cel care luptă și obține locul secund se comportă ca și cum ar fi vinovat, se retrage discret de pe scenă și își asumă un fel de umilință absolut nemeritată. Cine e pe locul doi devine neimportant, invizibil, indiferent dacă vorbim de competiții sportive sau de viața unei familii; chiar dacă ne gândim la societate în general sau la biserică.

  Fără să realizăm, uneori Îi pretindem și lui Dumnezeu să țină cont de clasamentele noastre. Am vrea ca și El să ofere binecuvântări și răspunsuri în funcție de competențele dovedite de cineva. Dacă s-ar putea, I-am da o listă cu numele merituoase și o listă neagră. Am stabili noi clasamentul și am pregăti un coș unde să-i aruncăm pe „necâștigători”. În subiectivismul nostru, evident că noi am ocupa mereu locul fruntaș, iar unii dintre semenii sau frații noștri nici măcar nu s-ar califica pentru un loc pe listă.

  De gândit astăzi:

  Din fericire, Dumnezeu are altfel de criterii și de evaluări. Fiecare dintre noi are o valoare inegalabilă în ochii Lui și intrarea la tronul Tatălui din cer e deschisă pentru oricine. Nu-i așa că aceasta este cea mai bună veste? Ai curaj și apropie-te de Dumnezeul tău!

  Locul doi pe podium - Devoțional tineri. Din fericire, Dumnezeu are altfel de criterii și de evaluări. Fiecare dintre noi are o valoare inegalabilă în ochii Lui și intrarea la tronul Tatălui din cer e deschisă pentru oricine. Nu-i așa că aceasta este cea mai bună veste? Ai curaj și apropie-te de Dumnezeul tău!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...