Articolul precedentCana-suvenir
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Locul doi pe podium

  El mă paște în pășuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul şi mă povățuiește pe cărări drepte din pricina Numelui Său. Psalmii 23:2,3

  Există o expresie: „Nimeni nu-și amintește de cel de pe locul doi.” Este rostită în sport, în cursele de mașini sau la întreceri de cunoștințe generale. E destul de adevărată și în cazul spectacolelor TV de talente ori de divertisment. Așa se explică disperarea cu care finaliștii unor concursuri se zbat să câștige marele premiu.

  Singura instituție care pune preț mai mare pe locul doi decât pe primul loc este Împărăția lui Dumnezeu. Mântuitorul îi învăța pe ucenicii Lui astfel: cine vrea să fie cel mai mare trebuie să slujească celuilalt. Sau, prin gura apostolului, zicea: fiecare să dea întâietate celuilalt. Pare o nebunie această filozofie. De-a dreptul utopic este acest principiu într-o lume a concurenței. Totul se desfășoară astăzi sub semnul întrecerii și al câștigului. Pare că nu există decât două posibilități: ori ești premiant, ori nu mai însemni nimic.

  În prezent, cel care luptă și obține locul secund se comportă ca și cum ar fi vinovat, se retrage discret de pe scenă și își asumă un fel de umilință absolut nemeritată. Cine e pe locul doi devine neimportant, invizibil, indiferent dacă vorbim de competiții sportive sau de viața unei familii; chiar dacă ne gândim la societate în general sau la biserică.

  Fără să realizăm, uneori Îi pretindem și lui Dumnezeu să țină cont de clasamentele noastre. Am vrea ca și El să ofere binecuvântări și răspunsuri în funcție de competențele dovedite de cineva. Dacă s-ar putea, I-am da o listă cu numele merituoase și o listă neagră. Am stabili noi clasamentul și am pregăti un coș unde să-i aruncăm pe „necâștigători”. În subiectivismul nostru, evident că noi am ocupa mereu locul fruntaș, iar unii dintre semenii sau frații noștri nici măcar nu s-ar califica pentru un loc pe listă.

  De gândit astăzi:

  Din fericire, Dumnezeu are altfel de criterii și de evaluări. Fiecare dintre noi are o valoare inegalabilă în ochii Lui și intrarea la tronul Tatălui din cer e deschisă pentru oricine. Nu-i așa că aceasta este cea mai bună veste? Ai curaj și apropie-te de Dumnezeul tău!

  Locul doi pe podium - Devoțional tineri. Din fericire, Dumnezeu are altfel de criterii și de evaluări. Fiecare dintre noi are o valoare inegalabilă în ochii Lui și intrarea la tronul Tatălui din cer e deschisă pentru oricine. Nu-i așa că aceasta este cea mai bună veste? Ai curaj și apropie-te de Dumnezeul tău!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...