Second hand

  Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmașii lui. Proverbele 16:7

  Cumpărăturile la mâna a doua nu mai reprezintă o noutate și nici ceva rușinos. Indiferent cum le numim, „resigilate”, sau „branduri celebre” revalorificate, produsele pe care le cumpărăm la preț mai mic sunt la mare căutare. La prima vedere, e un avantaj și pentru cel ce vinde, și pentru cel ce cumpără. Dacă judecăm după utilitate, și nu după sigiliu, chiar așa stau lucrurile. Nu chiar în toate domeniile second-handul este o idee bună. Spre exemplu, în sfera convingerilor personale, practicarea metodei second-hand ar fi nu doar păgu­boasă, dar și periculoasă. Dacă cineva preferă să ia convingeri de-a gata și nu le filtrează prin experiența ori studiul personal, poate greși foarte mult atât față de sine, cât și față de ceilalți. Este cu mult mai important să faci din relația ta o relație personală când vorbim despre Dumnezeu. În acest domeniu nu este loc de idei și adevăruri resigilate, singura sursă autentică este doar Cuvântul inspirat al Scripturii. Orice împrumut sau preluare din alte surse trebuie verificat în lumina principiilor biblice, abia apoi putem să considerăm că este o achiziție sigură și constructivă.

  Pentru accesul direct la cuvântul Scripturii au murit mulți oameni ai credinței și multe generații și-au sacrificat viața pentru a transmite nealterat acest adevăr. Lupta lui Satana a fost mereu aceea de a deforma și de a reinterpreta mesajul lăsat de Dumnezeu prin slujitorii Lui inspirați. Falsuri și copii subtil modificate au fost lansate sub privirea căutătorilor adevărului. Numai ocrotirea și călăuzirea Duhului lui Dumnezeu i-au protejat și păzit de rătăcire pe căutătorii sinceri. Din acest motiv, astăzi, când deschizi orice carte inspirată sau Scriptura, roagă-te și cere înțelegere deplină; vei fi astfel în siguranță și ferit de concepții greșite.

  De gândit astăzi:

  Din comoditate, suntem tentați să citim doar titluri sau comentarii. Fă astăzi un gest curajos și citește la prima mână măcar câteva pagini ale Scripturii și comportă-te ca cineva care își permite să trăiască nu doar din informație la mâna a doua.

  Second hand - Devoțional tineri. Din comoditate, suntem tentați să citim doar titluri sau comentarii. Fă astăzi un gest curajos și citește la prima mână măcar câteva pagini ale Scripturii și comportă-te ca cineva care își permite să trăiască nu doar din informație la mâna a doua.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...