Second hand

  Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmașii lui. Proverbele 16:7

  Cumpărăturile la mâna a doua nu mai reprezintă o noutate și nici ceva rușinos. Indiferent cum le numim, „resigilate”, sau „branduri celebre” revalorificate, produsele pe care le cumpărăm la preț mai mic sunt la mare căutare. La prima vedere, e un avantaj și pentru cel ce vinde, și pentru cel ce cumpără. Dacă judecăm după utilitate, și nu după sigiliu, chiar așa stau lucrurile. Nu chiar în toate domeniile second-handul este o idee bună. Spre exemplu, în sfera convingerilor personale, practicarea metodei second-hand ar fi nu doar păgu­boasă, dar și periculoasă. Dacă cineva preferă să ia convingeri de-a gata și nu le filtrează prin experiența ori studiul personal, poate greși foarte mult atât față de sine, cât și față de ceilalți. Este cu mult mai important să faci din relația ta o relație personală când vorbim despre Dumnezeu. În acest domeniu nu este loc de idei și adevăruri resigilate, singura sursă autentică este doar Cuvântul inspirat al Scripturii. Orice împrumut sau preluare din alte surse trebuie verificat în lumina principiilor biblice, abia apoi putem să considerăm că este o achiziție sigură și constructivă.

  Pentru accesul direct la cuvântul Scripturii au murit mulți oameni ai credinței și multe generații și-au sacrificat viața pentru a transmite nealterat acest adevăr. Lupta lui Satana a fost mereu aceea de a deforma și de a reinterpreta mesajul lăsat de Dumnezeu prin slujitorii Lui inspirați. Falsuri și copii subtil modificate au fost lansate sub privirea căutătorilor adevărului. Numai ocrotirea și călăuzirea Duhului lui Dumnezeu i-au protejat și păzit de rătăcire pe căutătorii sinceri. Din acest motiv, astăzi, când deschizi orice carte inspirată sau Scriptura, roagă-te și cere înțelegere deplină; vei fi astfel în siguranță și ferit de concepții greșite.

  De gândit astăzi:

  Din comoditate, suntem tentați să citim doar titluri sau comentarii. Fă astăzi un gest curajos și citește la prima mână măcar câteva pagini ale Scripturii și comportă-te ca cineva care își permite să trăiască nu doar din informație la mâna a doua.

  Second hand - Devoțional tineri. Din comoditate, suntem tentați să citim doar titluri sau comentarii. Fă astăzi un gest curajos și citește la prima mână măcar câteva pagini ale Scripturii și comportă-te ca cineva care își permite să trăiască nu doar din informație la mâna a doua.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...