Articolul precedentDublă minune în familie
  Articolul următorHristos este cu mine

  A doua poruncă

  Ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inimă şi o cale ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor şi a copiilor lor după ei. Ieremia 32:38,39

  A doua poruncă este să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

  Iubirea, deși este cel mai dorit lucru, este în același timp și foarte greu de oferit. Este complicat să măsurăm iubirea, este dureros să cerem iubire și umilitor să o primim din obligație sau din conveniență. Totuși, modul în care propune Mântuitorul să practicăm iubirea are în cuprinsul poruncii și normele/protocolul de aplicare. Dacă orice alt instrument de măsură nu funcționează, Dumnezeu ne propune să ne folosim pe noi înșine ca balanță: trebuie să ne așezăm pe noi pe un taler și pe aproapele nostru pe celălalt taler și să facem toate gesturile în oglindă. În momentul în care constat că eu mă simt deasupra celuilalt, înseamnă că ar trebui să-i ofer mai mult acelei persoane. Deși e posibil ca nevoile și așteptările celuilalt să fie diferite de ale mele, există un fond comun de nevoi și de așteptări. Amândoi vrem acceptare și compasiune; și unul, și celălalt vrem atenție, amândurora ne place să fim apreciați și întâmpinați cu gesturi profunde, făcute din proprie inițiativă, nu comandate. Nu trebuie decât să facem o listă cu posibilitățile și vom descoperi o sumedenie de feluri în care îl putem iubi pe aproapele nostru. Iar dacă, după încercări și studii, nu găsim în ce fel trebuie să facem, există un reper absolut sigur: Mântuitorul. Trebuie să văd ce și cum a făcut El, iar eu să copiez acele gesturi și atitudini. Exemplul Lui este infailibil, cine face așa cum a făcut El nu are cum să greșească – felul Lui de a Se apropia de oameni, căldura cu care Se apleca spre fiecare suflet rănit și apăsat, înțelegerea și acceptarea față de cei vinovați sau descurajați.

  De gândit astăzi:

  Ține minte că și azi modelul este Isus, tu ești doar unul dintre talerele balanței! Încearcă să-l așezi pe semenul tău la egalitate cu tine în importanță, în frumusețe și în valoare spirituală, apoi gândește-te ce ai putea să oferi atât pentru tine, cât și pentru celălalt. Nu va fi ușor de realizat acest lucru, dar în mod sigur va fi plin de satisfacție.

  A doua poruncă - Devoțional tineri. Ține minte că și azi modelul este Isus, tu ești doar unul dintre talerele balanței! Încearcă să-l așezi pe semenul tău la egalitate cu tine în importanță, în frumusețe și în valoare spirituală, apoi gândește-te ce ai putea să oferi atât pentru tine, cât și pentru celălalt. Nu va fi ușor de realizat acest lucru, dar în mod sigur va fi plin de satisfacție.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...