Articolul precedentDublă minune în familie
  Articolul următorHristos este cu mine

  A doua poruncă

  Ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inimă şi o cale ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor şi a copiilor lor după ei. Ieremia 32:38,39

  A doua poruncă este să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

  Iubirea, deși este cel mai dorit lucru, este în același timp și foarte greu de oferit. Este complicat să măsurăm iubirea, este dureros să cerem iubire și umilitor să o primim din obligație sau din conveniență. Totuși, modul în care propune Mântuitorul să practicăm iubirea are în cuprinsul poruncii și normele/protocolul de aplicare. Dacă orice alt instrument de măsură nu funcționează, Dumnezeu ne propune să ne folosim pe noi înșine ca balanță: trebuie să ne așezăm pe noi pe un taler și pe aproapele nostru pe celălalt taler și să facem toate gesturile în oglindă. În momentul în care constat că eu mă simt deasupra celuilalt, înseamnă că ar trebui să-i ofer mai mult acelei persoane. Deși e posibil ca nevoile și așteptările celuilalt să fie diferite de ale mele, există un fond comun de nevoi și de așteptări. Amândoi vrem acceptare și compasiune; și unul, și celălalt vrem atenție, amândurora ne place să fim apreciați și întâmpinați cu gesturi profunde, făcute din proprie inițiativă, nu comandate. Nu trebuie decât să facem o listă cu posibilitățile și vom descoperi o sumedenie de feluri în care îl putem iubi pe aproapele nostru. Iar dacă, după încercări și studii, nu găsim în ce fel trebuie să facem, există un reper absolut sigur: Mântuitorul. Trebuie să văd ce și cum a făcut El, iar eu să copiez acele gesturi și atitudini. Exemplul Lui este infailibil, cine face așa cum a făcut El nu are cum să greșească – felul Lui de a Se apropia de oameni, căldura cu care Se apleca spre fiecare suflet rănit și apăsat, înțelegerea și acceptarea față de cei vinovați sau descurajați.

  De gândit astăzi:

  Ține minte că și azi modelul este Isus, tu ești doar unul dintre talerele balanței! Încearcă să-l așezi pe semenul tău la egalitate cu tine în importanță, în frumusețe și în valoare spirituală, apoi gândește-te ce ai putea să oferi atât pentru tine, cât și pentru celălalt. Nu va fi ușor de realizat acest lucru, dar în mod sigur va fi plin de satisfacție.

  A doua poruncă - Devoțional tineri. Ține minte că și azi modelul este Isus, tu ești doar unul dintre talerele balanței! Încearcă să-l așezi pe semenul tău la egalitate cu tine în importanță, în frumusețe și în valoare spirituală, apoi gândește-te ce ai putea să oferi atât pentru tine, cât și pentru celălalt. Nu va fi ușor de realizat acest lucru, dar în mod sigur va fi plin de satisfacție.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...